Hak eden finalde

Cumhuriyet.com.tr yazarlarından Yunus Aydın, Pınar Karşıyaka'nın finale çıkışını yorumladı.

Yayınlanma: 07.06.2015 - 11:00
Abone Ol google-news

Pınar Karşıyaka, son şampiyon ve Avrupa'nın en büyük 4 kulübünden biri olan Fenerbahçe Ülker'i dün gece de çok rahat geçti ve adını 28 yıl aradan sonra finale yazdırdı.

Maça çıkarken her iki takım içinde ''tamam-devam'' maçı olduğu düşüncesindeydim. Fenerbahçe Ülker kaybetse gidiyor, Kaf Kaf kaybederse son maçta İstanbul'da işi çok zordu. Ufuk Sarıca ve öğrencileri kendinden çok emin çıktılar sahaya, maç içinde 26'ya kadar çıkan fark, 18 ile bitti.

Ufuk Sarıca'nın da dediği gibi Karşıyaka için '' Bizim bir hayalimiz var'' sloganıyla yola çıktıkları çok belli, seyircisi, oyuncusu herkes karakter koyarak oynuyor.

Fenerbahçe Ülker'i yorumlamak gerekirse, Galatasaray Liv Hospital serisinden beri gelen maça iyi başlayamama sendromu var. TBL Playoff'larda oynadığı 7 maçın 5'inde ilk molayı Obradovic aldı. Final Four yaptıktan sonra takım ve Obradovic psikolojik olarak rahatlamışlık,doymuşluk yaşadılar gibi. Bjelica desen NBA'e gitmenin rahatlığıyla oynuyor. 3-4 maçtır izleyen kimse bu adam Euroleague'de normal sezon MVP'si olmuş demez. Ülker Sports Arena'da kaybedilen ilk maç, seyircinin salona gelmeyene tenezzzül etmediği maç, kaybetti Fenerbahçe Ülker belki de seriyi. Karşıyaka seyircisinden maç almak hiçte kolay değil. Alamadı da zaten. Fenerbahçe Ülker'i eleştireceğimiz çok uzun bir yazı olacak elbette, ama son olarak Sarı-Lacivertliler ile ilgili şunu söyleyeyim. Obradaovic sene başında yaptığı basın toplantısında ''Ben sakinsem , benim için bitmiştir '' dedi. Obradovic dün son çeyrekte çok ama çok sakindi.

Koç Ufuk Sarıca'ya gelince, böyle karakterli, böyle taraftarı olan bir takıma da böyle bir koç yakışır. Sahaya ruhunu koyan bir koç, sakin kalmayı da bilyor. Yerli oyuncular da en yüksek verimi almayı başardı. Erkan, Soner, Barış, Cemal. Hepsi takımın dinamolarından biri oldu.

Fenerbahçe'yi eleştirecek çok sebep var, yüreğini, ruhunu, karakterini koyan Pınar Karşıyaka kazandı. Sonuna kadar tebrik etmek lazım, onların bir hayalleri var!

Euroleague'e gitmeyi sonuna kadar hakediyorlar. 1.5 Milyon Dolar destek bulmak zorundalar bütçeyi tamamlamak için. Taraftar, zengin yöneticiler vs bu para tamamlanmalı. Bu takıma, taraftara, bu basketbol kültürüne Euroleague yakışır!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler