Melih Mahmutoğlu: Potansiyelimin farkında değilim

Fenerbahçe'nin ve Milli Takımımızın başarılı basketbolcusu Melih Mahmutoğlu, "Ben bile bu kadar potansiyelim olduğunu bilmiyordum" dedi.

Yayınlanma: 02.08.2015 - 01:58
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'nin ve Milli Takımımızın başarılı basketbolcusu Melih Mahmutoğlu, basketbol yazarımız Yunus Aydın'ın sorularını yanıtladı.

Milli Takım kamp sürecinden bahseder misin?

- Milli Takım kampı bizim için çok önemli. Zorlu geçen Bormio kampı öncesi Çeşme'de moral depoladık. Antreman sonrası altyapı oyuncuları ile görüşme fırsatı bulduk. Bormio kampı daha önemli ve yüksek tempoda devam edecek.

Geçtiğimiz yaz Milli takıma alınmamıştın ve ciddi şutör problemleri yaşamıştık. O süreç senin için nasıl geçti?

- Tabikide çok üzüldüm. Ancak saygı duymam gerekiyor. Burada herkes çok iyi oyuncu. Kadroya alınmadığım süre üzülsem bile çalışmaya devam ettim, dediğin gibi şutör eksiği varsa bende süre verildikçe bunu kapatmaya çalışırım.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker ile kariyer zirveni yaşadın, geçen sezondan bahseder misin?

- Final Four bizim için harika bir başarı oldu. Tarihimizde ilk defa olmasının anlamı çok büyük. Ama bunun gerçek bir başarı olması için bunun her sene olması gerekiyor. Ben de takım arkadaşlarım da , koçumuz ve yönetim buna inanıyor. Umarım bunu başarırız.

Obradovic ile aran nasıl? Meşhur bir fırça atma olayı vardı sana karşı.

- Obradovic çok büyük bir koç. Bana kızması da iyi bir şey. Üstümde durduğunu gösteriyor. Bana katkısı çok büyük. Obradovic sayesinde basketbolum çok gelişti.

İçindeki potansiyeli sonuna kadar ortaya çıkardı diyebilir miyiz?

- Kesinlikle diyebilirsin, ben bile bu kadar potansiyelim olduğunu bilmiyordum. ( gülüyor. )

NBA'e gitmek gibi bir hedef veya planın var mı?

- Açık konuşmak gerekirse NBA'e gitmek zor. Uzun oyuncularımızı yolluyoruz genelde ve ben çok atlet bir oyuncu değilim. Şuan için tek hedefim Fenerbahçe ile Euroleague şampiyonluğu kazanmak.

Geçtiğimiz sezona göre nasıl bir Melih Mahmutoğlu izleyeceğiz?

- Çok daha tecrübeli bir Melih Mahmutoğlu göreceksiniz. Bu sezon bana çok şey kattı. Savunmadaki eksiklerimi kapatmaya çalışacağım, şut kaçırmamak temel hedeflerimden biri.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler