Final Four’da ilk gün!

Basketbol yazarımız Yunus Aydın, Euroleague Final Four’un ilk gününü değerlendirdi.

Yayınlanma: 19.05.2017 - 23:50
Abone Ol google-news

Final Four’da ilk gün geride kalırken finali oynacak takımlar belli oldu.

Finalin adı : FENERBAHÇE  - OLYMPİAKOS

İstanbul’da Final Four heyecanı maçlar öncesinde yapılan şovlarla başladı. Kurulan Fanzone etkinlikleri ile taraftarlar gün boyunca basketbol heyecanını iliklerine kadar hissetti.

İbrahim Kutluay, Mirsad Türkcan, Ermal Kuqo gibi eski basketbolcuların katılımı ile düzenlenen Marmara Forum’da Euroleague kupası basketbolseverlere tanıtıldı. 

Acıbadem ‘in yaptığı Final Four etkinliğine TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve THY Ceo’su İlker Avcı da katıldı. İlker Avcı Euroleague Final Four için Türkiye’ye 10.000 turistin geldiğini belirtirken, gelen turistlerin günlük 6000 tl’ye yakın harcama yaptığını belirtti.

Fenerbahçeli taraftarla maça çoğunlukla deniz yoluyla gelirken, Ataköy’den yaptıkları tezahüratlar, adeta bir zafer haykırışı nidasıyla Sinan Erdem’den duyuldu.

Olympiakos Finalde!

Final Four’un ilk maçında birçok basketbolsever için sürpriz yaşandı. Geçtiğimiz senenin şampiyonu CSKA Moskova, favori olarak çıktığı maçta Olympiakos’a 78-82 mağlup oldu. ‘’ Loser ‘’ kaybeden lakabıyla bilinen Milos Teodosic, maçın bitimine 6 saniye kala içeri drive etmek yerine üçlüğü deneyip isabet bulamayınca maçın kaybedilmesine doğrudan sebep oldu.

İlk sayısını 15.dakikasında bulan Vassilis Spanoulis harika bir maç sonu çıkararak, 2012 Euroleague finalinde oynadığı basketbolu hatırlattı ve takımının galibiyetinin mimarı oldu.  14 sayı 6 asistle oynayan Spanoulis , son çeyrekte 10 sayı üretti.

 Spanoulis’in basketbol kariyerinde oynadığı  5.final four ve eşi  5.çocuklarına hamile. Çocuk uğuruyla gelir derler, yeni çocuk Spanoulis’e adeta Final Four getiriyor. 

2012 finalinde yine İstanbul’da Printezis’in son saniye basketiyle CSKA’yı mağlup eden Olympiakos, efsane futbolcu Lineker’in söylediği bir sözü hatırlattı.

‘’ Basketbol herkesin oynadığı, ancak sonunda Olympiakos’un CSKA Moskova’yı mağlup ettiği bir 
oyundur. ‘’

Fenerbahçe finalde!

Fenerbahçe hayali kurulan gecenin, şampiyonluk gecesinin ilk adımını bugün geçmeyi başardı. Ve finale bir kaldı. Sinan Erdem’deki  nefes kesen mücadelede maç boyu kontrolü elinde tutan Fenerbahhçe, sahadan 84-75 galip ayrılmayı başardı.

Ekpe Udoh maça damgasını vururken, 35 verimlikik puanı elde etti. 18 sayı 12 ribaund 8 asist 2 blok ile oynayan Udoh, pota altı üstünlüğünü tam anlamıyla ele geçirdi. Llull’ün dışarıdan ürettiği sayılara engel olamayan Fenerbahçe boyalı alanda Ayon’a nefes dahi aldırmadı. Takımda oyuncu olarak en çok Final Four görmüş Sloukas, tüm maç boyunca yerde görmediğimiz Vesely,  kulakları her saniye kıpkırmızı olan Obradovic, beklenenden çok daha fazlasını veren Kalinic, maçın MVP’si Udoh, ancak en önemlisi Sinan Erdem’deki kusursuz Fenerbahçe taraftarı.. 

Dixon’un az süre alması konusuna değinecek olursak Obradovic maç sonunda aynen şu açıklamayı yaptı.

‘’ Ona final maçında daha diri olmasını söyledim ‘’

Dün itibariyle anket yapılsa sanırım hepimiz finalde Olympiakos ile oynamak isterdik. Pazar akşamı onlarla oynayacağız. 

Basketbol cennetine dönen gecede, yüzü gülen taraf olarak ayrılmayı bildik. 

Artık hayallere, Euroleague kupasını müzeye götürmeye sadece 40 dakika kaldı!

BAŞARILAR FENERBAHÇE! 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler