3.8 mm kalınlığında akıllı telefon

Dünyanın en ince telefonu ünvanı Vivo ile el değiştirecek gibi görünüyor. Vivo’nun üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü yeni telefonunun 3.8mm kalınlığında olduğu iddia edildi.

Yayınlanma: 29.10.2014 - 09:01
Abone Ol google-news



Dünyanın en ince telefonunu üretmek için telefon üreticileri arasında ciddi bir rekabet var. Bu ünvanı ele geçirebilmek işin telefon üreticileri ellerinden geleni yapıyorlar. Özellikle Çinli üreticilerin son yıllarda gösterdikleri muazzam gelişimle birlikte telefonların kalınlıkları inanılmaz boyutlara ulaştı. Çinli üretici Gionee’nin eylül başında duyurduğu Elife S5.1 modeli, 5.1mm kalınlığıyla dünyanın en ince akıllı telefonu ünvanını elinde bulunduruyor. Ancak yine bir Çinli akıllı telefon üreticisi olan Vivo, incelik sınırını inanılması güç bir noktaya taşımaya kararlı.

Son bilgilere göre Vivo’nun üzerinde çalıştığı yeni modelde, Gioneee Elife S5.1’in 5.1mm’lik kalınlığını 1.3mm daha düşürerek, 3.8 mm kalınlığına çekmeyi planlıyor. Vivo’nun yeni telefonuyla ilgili olarak 2 adet görsel servis edildi. iPhone 5 ya da 5S’in üzerinde koyulduğu tahmin edilen telefonun kalınlığı inanılmaz bir boyuta indirdiği görülebiliyor. 7.6mm kalınlığındaki iPhone modellerinin nedeyse yarısı kalınlığında telefon, incelik sınırın geldiği son noktayı gösteriyor.

Görselin aldatmaca olma ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor. Batarya ve diğer komponentlerin telefonun içerisine nasıl yerleştirileceği merak konusu. Telefonun ekran boyutu ve boyutları, hangi sınıfta yer alacağı gibi konular belirsizliğini koruyor. iPhone 6 Plus’ın yaşadığı bükülme probleminin ardından, Vivo 3.8mm kalınlındaki telefonuyla hüsran yaratabilir.

LG’den ebola ile mücadeleye büyük destek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler