Su altında WiFi kullanılabilir mi?

Günümüzde yer üzerinde kullandığımız WiFi (Kablosuz bağlantı) teknolojisinin suyun altında çalışabileceğini düşünüyor musunuz?

Yayınlanma: 27.01.2015 - 10:02
Abone Ol google-news

Rus bilim adamları yılmamış ve uzun süredir yaptıkları çalışmaların meyvesini almış durumdalar. Geçtiğimiz günlerde yapılan testlerin olumlu sonuçlar vermesi üzerine su altında kablosuz bağlantı teknoloji ile haberleşilebileceği kanıtlandı. Tomsk Politeknik Üniversitesi (TPU) Deniz Jeolojisi Telekominikasyon Laboratuvarı Bölüm Başkanı Yuri Svinolupov konu hakkında yaptığı açıklamada yaptıkları testlerde 1.2 kilobit hızında veri aktarmayı başardıklarını dile getirdi.

Kullanılan cihazın denizin 6 km derininde dahi veri aktarabildiğini belirten Yuri Svinolupov kullandıkları teknoloji ve cihazları daha da geliştireceklerini sözlerine ekledi. Bu cihazlar sayesinde deniz altında kullanılan araçların kablodan bağımsız olarak kontrol edilebileceğini söyleyen Yuri Svinolupov gelecekte çok farklı teknolojiler ile insan hayatının daha da kolaylaşacağını ve zor görevlerin geliştirdikleri cihaz ve teknolojiler sayesinde kol hale geleceğinin müjdesini verdi.

Twitter canlı çeviri devreye giriyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler