Apple dakikada 329 bin lira kazandı

Teknoloji devi Apple, üç aylık net karını açıkladı. Bir önceki döneme göre yüzde 30 artış sağlayan Apple, dakikada 329 bin lira kazanmış.

Yayınlanma: 28.01.2015 - 10:12
Abone Ol google-news

 

Apple, üç aylım gelirini açıkladı; bir önceki döneme göre yüzde 30 gelir artışı elde etti. Apple 18 milyar dolarlık net karıyla dakikada 329 bin lira kazandı.

ABD'li teknoloji devi Apple, Ekim-Aralık döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artışla, 74.6 milyar dolarlık gelir elde ettiğini açıkladı.Firmanın bu 3 aylık dönemdeki net kârı 18 milyar dolar oldu. 18 milyar dolarlık net kâr, halka açık bir firmanın tarihte ulaştığı en yüksek kâr oldu.

Bu rekor daha önce 2012'nin ikinci çeyreğinde 15.9 milyar dolar kâr açıklayan enerji firması ExxonMobil'e aitti. Apple böylece Ekim-Aralık döneminde dakikada 139 bin dolar yani yaklaşık 329 bin lira kâr elde etmiş oldu.

TELEFON SATIŞLARI ETKİLİ OLDU

Apple'ın bu yüksek satış rakamına ve net kâra ulaşmasında güçlü iPhone satışlarının etkili olduğu belirtiliyor. Firma 3 aylık dönemde 74.5 milyon iPhone sattı ve gelirlerinin yüzde 65'i ABD dışından geldi. Yani bu rekoru kırmasında özellikle yeni yeni ağırlığını koymaya başladığı Çin pazarı etkili oldu. Apple, geçtiğimiz yılın başında dünyanın en büyük mobil servis sağlayıcısı China Mobile ile ürün satışı konusunda anlaşmıştı. Son açıkladığı satış rakamları bu anlaşmanın ne kadar kârlı olduğunu kanıtlamış oldu. (Habertürk)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon