Open AI için 1 milyar dolar

Önemli bilim insanlarının yapay zekayı insanoğlunun varlığına en büyük tehdit olarak göstermesinden sonra, teknoloji devleri açık kaynaklı bir yapay zeka projesi olacak ve kar amacı gütmeyecek Open AI projesine 1 milyar dolar bağışlama sözü verdi.

Yayınlanma: 14.12.2015 - 23:08
Abone Ol google-news

 Stephen Hawking ve Elon Musk gibi isimlerin kısıtlanmasını istedikleri yapay zeka çalışmalarının, insanoğlunun varlığını tehdit edecek tehlikeli bir yapay zeka yaratmasından endişe ediliyordu. Ancak Open AI tamamen açık kaynak koduyla üretilecek ve kar amacı gütmediği gibi projenin asıl amacı insanlığın yararlarını gözetmek olacak. Yazılımın kodu da açık olacağı için isteyen tüm bilim insanları veya yazılımcılar tarafından kontrol edilebilecek.


Open AI’ya destek veren isimler arasında, yapay zeka yazılımlarına karşıtlığı ile bilinen Elon Musk da yer alıyor. Ayrıca PayPal’ın kurucularından Peter Thiel, Amazon Web Services ve Hintli teknoloji devi Infotoys da yer alıyor.
Şimdilik bağış sözü verilen 1 milyar doların sadece çok küçük bir kısmı müsait olacak ve bu bütçe önümüzdeki birkaç yılda kullanılacak.

Android için 5 popüler platform oyunu!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler