Türkiye’de internet hapis

İnternet özgürlüğü raporu açıklandı, dijital otoritarizmin arttığına dikkat çekildi. En kötü ülkeler arasında Türkiye de var.

Yayınlanma: 02.11.2018 - 09:43
Abone Ol google-news

Türkiye içerik kaldırmak için Twitter’a en çok başvuran ülke

Merkezi Washington’da bulunan Freedom House, 2018 İnternet Özgürlüğü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre, Çin tipi otoriter bir internet yaygınlaştı, özgürlükler ise gitgide kısıtlandı. Tanımlama olarak da, “dijital otoritarizm” kavramı kullanıldı. Raporda internet özgürlüğünün hiç olmadığı ülkeler bu yıl da Çin, İran ve Suriye olarak sıralanırken Türkiye de bu ülkelerin ardından özgürlüğün kısıtlandığı ülkeler arasında üst sıralarda yer aldı. Türkiye, 100 üzerinden 66 puanla, Venezüella’yla aynı statüde, 67 puanlı Rusya’nın hemen bir gerisinde.

Freedom House Teknoloji ve Demokrasi Araştırma Direktörü Adrian Shahbaz, VOA’ya verdiği mülakatta “Türkiye’deki genel eğilim şu yönde: Daha az internet özgürlüğü, ifade özgürlüğüne yönelik daha fazla saldırı ve vatandaşların kişisel gizliliğinin göz ardı edilmesi” dedi. Shahbaz, “Türkiye’de gazeteci olmak nasıl bir şey” sorusuna “Kolay değil. Türkiye en çok gazetecinin hapsedildiği ülke. Gazeteciler sırf bağımsız şekilde haber yaptıklarında yasadışı örgütler ya da terör gruplarına bağlı olmakla suçlanabiliyor” yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler