‘Birlik zamanı’

Galatasaray’ın G.Birliği ile oynadığı maçta İdlib bölgesinde şehit düşen askerlerimiz unutulmadı. Sarı-Kırmızılı kulüp, taraftarlara 52 bin Türk Bayrağı dağıttı.

Yayınlanma: 02.03.2020 - 05:00
‘Birlik zamanı’
Abone Ol google-news

Maç öncesi 34 şehidimizin isimleri tek tek anons edilirken 40 bin taraftar “Burada” diye bağırdı. Gençlerbirliği takımı, göğsünde Ay-Yıldızlı bayrağımızın yer aldığı formalarla mücadele etti. 

‘MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ’

Taraftarlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye bağırdı. Tribünlere “Siz bizi Çanakkale’den iyi tanırsınız”, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak, uğrunda ölen varsa vatandır”, “Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır”, “Şehitlerden selam geldi savaşan tüm sağlara” ve “Milletimizin başı sağ olsun, şehitlerimizin mekânları cennet olsun” yazılı pankartlar açıldı. Galatasaraylı futbolcular, üzerinde bayrağımızın olduğu siyah tişörtlerle ısındı. 

TERİM-HAMZAOĞLU YAN YANA

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim ile G.Birliği çalıştırıcısı Hamza Hamzaoğlu maç sonu hem yayıncı kuruluşun röportajına hem de basın toplantısına birlikte katıldı. Terim, “Allah kimseye evlat acısı vermesin, bu öyle kolay bir şey değil. Ben ülkemizin bir arada durmasının, hepimizin kol kola girmesinden yanayım. Safları sıklaştırma zamanıdır, tam o zamandır bu zaman. Ümit ederim ülkede herkes aynı dili konuşur, sadece bizler değil, her platform. Ne muhalefeti, ne iktidarı, herkesin aynı dili konuşma zamanı. Biz bu ülke için Ay-Yıldızı taşıdık, 50 senedir İstiklal Marşı söylüyoruz sahalarda. Birinin ayağına taş değmesi bizi herkesten fazla üzer. Kritikleri bugün oradaki arkadaşlarımıza bırakıyoruz, bir dahaki sefere bunun acısını çıkarırız. Arkadaşlar, geçen haftaki önemli galibiyetten sonra bu taraftar oyuncusunu çağırmıyorsa ve sadece ülkesine, milletine tezahürat yapıyorsa, benim söyleyeceğim çok bir şey yok, mesaj çok açık” diye konuştu.

Hamza Hamzaoğlu ise “Biz hep zor günlerde bir araya geliyoruz, iyi günlerde de yan yana olmalıyız. Hocamla ülkenin milli takımına hizmet ettik. Oyuncularımız sahada mücadele etti, rakip olduk ama biz hep beraberiz, oyuncularımız da maçtan sonra birbirine sarılıyor. Düşmanlığı falan bir kenara bırakalım, kötü günlerde olduğu gibi hep birlikte olalım. Bu ülke bizim, bu vatan bizim, bu evlatlar bizim” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler