"Gece gündüz çalışılıyordu"

Elim olayın yaşandığı inşaatta çalışan işçiler, çalışma koşulları ve kaza hakkında bilgi verdi.

Yayınlanma: 28.11.2018 - 23:16
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1153890,1154601>

Günde 2 vardiya çalıştıklarını belirten işçiler, viyadük inşaatı kapsamında gece gündüz çalıştıklarını anlattı.

İşçiler “Çökmenin ardından burası can pazarı gibi oldu. Burada çalışanların hemen hemen hepsi gurbetten geldi. Doğu’dan ve Anadolu’dan gelen çok fazla işçi var. Ana bir firma var ama çalışanların neredeyse hepsi taşeron. İşçi sayısı ise 300’ü geçer. 2 vardiya var. 1 vardiye 12 saat. 7 saat kesintisiz çalıştığımız da oluyor. O zaman fazla mesai alıyoruz. Bazı arkadaşlarımız 12 saat çalıştıktan sonra 7 saat de fazla mesai yapıyor. Şantiyedeki koyternırlarda yaşıyoruz” diye konuştu. Bölgede çalışan başka bir işçi ise “Çalıştığım yer viyadüke yakın. Geçerken görüyordum. Viyadükte gece gündüz ışıklar yanıyor” dedi.

Meclis gündemine taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gebze’de viyadükün çökmesiyle gündeme gelen Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında daha önce yaşanan iş kazalarını vurguladı. Ağbaba, 16 Ekim 2017’de inşaatta meydana gelen göçükte bir işçinin yaralandığını, 14 Nisan’da tünel açmakta kullanılan iş makinesine elini kaptıran bir işçinin hayatını kaybettiğini, 9 Mayıs’ta gerilim hattı direklerinin devrilmesi nedeniyle üç işçinin yaralandığını anımsattı. Ağbaba, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cihan Turhan’a şu soruları yöneltti:
“Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında bugüne kadar kaç iş kazası yaşandı? Kaç işçi hayatını kaybetti veya yaralandı? İnşaat sahasında işçiler için gerekli iş sağlığı ve güvenliği denetimi yapılmakta mıdır?” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon