Kolin Termik Santrali’nde iş cinayeti

Soma’da Kolin Termik Santrali’nin inşaat işini ihale ettiği taşeron firması Anatek’te çalışan iki işçi ısınmaya çalışırken üzerlerine iskele borusu devrildi. Bir işçi yaşamını yitirdi, diğer işçinin ise bacakları kırıldı. Diğer işçilerin ise savcı gelene kadar aynı koşullar altında ara vermeden çalışmaya zorlandığı iddia edildi.

Yayınlanma: 26.01.2018 - 16:00
Abone Ol google-news

Sabah 9.30’da meydana gelen olayla ilgili aynı firmada çalışan ve olaya tanık olan bir işçi, önlem alınmamasından dolayı yaşanan iş cinayetini Sendika.Org’a anlattı.

250 milyonluk iş “pazarlık” yöntemiyle Kolin’e

 Ölü ve yaralı arkadaşlarının kim olduklarının bilgisinin dahi kendilerine aktarılmadığını ifade eden işçi, savcının olay yerine gelme anına kadar zorla çalışmaya devam ettirildiklerini ifade etti.

 Isınmaya çalışan işçilerden biri yaşamını yitirdi

İşçinin aktarımına göre işçiler, yetkililer tarafından kötü şartlar altında çalıştırılıyor. İşçilere ince bir iş elbisesi giydirilirken soğuğa karşı herhangi bir önlem alınmıyor ve işçiler kendi önlemlerini almak zorunda kalıyor. Bu şartlarda işçilere ateş yakmak da yasaklanmış durumda.

 Yine soğukta çalışırken iki işçi, iki iskelenin arasına girip ateş yakarak ısınmaya çalışıyor. Bu sırada başka bir işçi, iş aracı ile gelip malzemeleri kaldırmaya çalışırken işçileri fark etmiyor ve yerden bir metre kadar yükseklikte bulunan iskele boru paketleri işçilerin üzerine devriliyor. Bir kişi olay yerinde yaşamını yitirirken bir kişinin ise iki bacağı da kırılıyor.

 İşçi aktarımına şöyle devam ediyor:

 Soma’da insanlar ısınma ihtiyacı duyuyor, soğuktan parmaklarımız bile kıpırdamıyor. İnce iş elbiseleri ile çalışmak zorunda bırakılıyor işçiler, kendi kalın montlarımız varsa onları giyiyoruz. Ateş yaktırmıyorlar. Güvenlik önlemi alınmıyor. İşçiler zor durumda.

 İki kişinin iskele borusu altında kaldığını gördüğümüzde bize kim olduklarını söylemediler, kimseyi yaklaştırmadılar. Hatta olaydan sonra, savcı gelinceye kadar bir buçuk saat hiçbir şey olmamış gibi işçiler çalışmaya devam etmek zorunda bırakıldı. Savcı geldikten sonra iş durdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler