Manisa'da kadınlar kararlı: Çadırlı direniş

Manisa’da ‘jeotermal santral’a tepki gösteren kadınlar kararlı.

Yayınlanma: 04.01.2019 - 21:27
Abone Ol google-news

Manisa Salihli’de özel bir şirket tarafından yapımına başlanan Jeotermal Enerji Santralı (JES) nedeniyle, mahalleli şirketin yolu üzerine çadır kurdu. Yoldan geçişi çadırla engelleyen mahalle sakinleri, şirket gidinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Hacıbektaşlı Mahallesi halkı JES’lerin sağlığa, çevreye ve tarıma yaptığı zararlara dikkat çeken ve yaşam alanlarında JES istemediklerini belirten dilekçeleri Salihli Kaymakamlığı, Manisa Valiliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdi. Mahalleli, JES yapılmak istenen alanın yanında üç okulun olduğunu, okulların yurdu ve spor salonu bulunduğunu, bir de yeni ilkokul projesi olduğunu dile getirdi.

Aydın’ı gördük...
Pankart açarak slogan atan grup adına açıklama yapan Eşe Kozak, jeotermal santralların doğanın dengesini bozduğunu, sağlıklı yaşamı engellediğini söyledi.
Aydın, Denizli ve Manisa’da daha önce de jeotermal santrallara karşı eylemler düzenlendiğini belirten Kozak, “Şimdi sıra bizim topraklarımıza geldi. Şimdiden gözlerimizin önünde doğanın nasıl tahrip edildiğini gördük” diye konuştu.

Santralın bölgede toprağını verimsizleştireceğini anlatan Kozak, santral inşaatı durana kadar bölgede kurdukları çadırı kaldırmayacaklarını söyledi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler