Meriç Nehri'nde debi yükseliyor

Edirne’de sağanak yağışların ardından artan nehir debileri yükselişini bugünde sürdü.

Yayınlanma: 28.10.2014 - 12:53
Abone Ol google-news

Meriç Nehri'nin debisi 1020’yi metreküpü aşarken, Tunca Nehri’nde ise 53 seviyesine çıktı. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde olan Edirne’de hava sıcaklığı 3 dereceye kadar düşerken, hem Bulgaristan, hem de kentteki sağanak yağmurlarının ardından Meriç ve Tunca nehirlerinde su debisi son 4 günde 3 katına kadar yükseldi. Devlet Su İşleri 11’nci Bölge Müdürlüğü verilerine göre, yağışlardan önce 335 metreküp olan Meriç Nehri'ndeki debi bugün alarm seviyesinin de üzerine çıkarak 1020’ye ulaştı. Tunca Nehri’nde ise nehir debisi 53 metreküp/saniye olarak ölçüldü.

SADECE ASKERİ ARAÇLAR GEÇEBİLDİ

Karaağaç Mahallesi’ne giden ve Tunca ile Meriç köprülerine alternatif olarak kullanılan Süvari Köprüsü, nehir sularının yolun üzerinden akması üzerine dün trafiğe kapatılmıştı. Bu sabah jandarma ekiplerince yapılan incelemenin ardından taşkın suların yoğun olarak bulunduğu yol trafiğe açılamadı. Karaağaç Mahallesi ile kent merkezini birbirine bağlayan köprü yolundan sadece birliğine dönen askeri tank ve personel taşıyıcı araçlar geçiş yapabildi. Jandarma diğer araçların geçişine izin vermedi. Nehir kenarında bulunan köylerde yaşayanlar taşkın nedeniyle jandarma ekipleri tarafından dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

TAŞKINI GÖRMEYE GELDİLER

Nehir debilerinin yükselmesi sonucu Edirne Belediye Başkanlığı tarafından işletilen Meriç Nehir kıyısındaki Protokol Evi’nin balkon kısmı sular altında kaldı. Bazı vatandaşlar köprülere gelerek taşkın ve yükselen nehirleri sularını izledi. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığının 3 dereceye kadar düştüğü kentte sağanak yağışın yarın yeniden etkisini göstereceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon