CHP iklim krizi araştırılsın dedi, AKP ve MHP reddetti

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin İklim Krizi ve etkileri ile ilgili araştırma komisyonu kurulması teklifi üzerine konuştu. Önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Yayınlanma: 18.07.2019 - 14:34
Abone Ol google-news

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca TBMM Genel Kurulu’nda İklim değişikliğinin nedenlerinin, sonuçlarının ve doğacak zararların önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin araştırılması amacıyla CHP’nin verdiği önerge üzerine konuştu. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından açıklanan Karadeniz Eylem Planını eleştiren Gülizar Biçer Karaca ‘Karadeniz’de bir yanda eylem planları bir yanda Yeşil Yol Projeleri. Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı, rantsal dönüşüm eylem planı. Tek iyi yanı Bakanlığın Karadeniz Bölgesi’nde İklim değişikliğinin olduğunu kabul etmesi.’ Dedi.

İKLİM KRİZİ ÇİFTÇİMİZİN KRİZİ DEMEK! GIDAYA ULAŞAMAMAK DEMEK! GÖÇ DEMEK!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İklim krizinin bir doğa olayından fazlası olduğuna dikkat çekti. ‘ İklim Krizi, çiftçimizin krizi demektir. Göç demektir. Vatandaşlarımızın ucuz gıdaya hatta gıdaya ulaşamama krizi demektir.’ Dedi. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde artan sebze meyve fiyatlarına karşılık ucuz Tanzim Satış Çadırları kurulduğuna dikkat çeken Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ‘ İklim krizi ile mücadele edersek o çadırları bir daha açmak zorunda kalmazsınız’ dedi.

SADECE 2018 YILINDA YAŞANAN AFET SAYISI BİNİ AŞTI’

İklim krizinin ülkemizdeki boyutlarına dikkat çeken Denizli Milletvekili 1970'li yıllarda yılda ortalama 92 afet, 1990'lı yıllarda 67 afet yaşandığını bu sayının sadece 2015 yılında 959, 2018'de ise maalesef binli rakamlara ulaştığını ifade etti. İklim Krizi ile mücadele için düzenlenen Paris İklim Antlaşmasını onaylamayan 18 ülkeden biri olduğumuzu belirten Gülizar Biçer Karaca konuşmasına şöyle devam etti.

‘’Ülkemizde de çocuklarımız iklim krizinin farkında. Bizleri uyarmak için eylemler yapmaya ve bize seslerini duyurmaya çalışıyorlar. 11 yaşındaki Atlas Sarrafoğlu diyor ki: ‘Beğenseniz de beğenmeseniz de değişim başladı. Büyüklerin kirlettiği dünyayı biz çocuklar temizleyeceğiz ve tüm tehlike ortadayken adım atmayan politikacılara karşı da iş bize düştü.’ Değerli milletvekilleri, Atlas ve arkadaşları bize sesleniyor; politikacılardan, biz milletvekillerinden artık umutlarını kestiklerini ifade ediyorlar. O zaman, 82 milyon vatandaşımızın geleceğini tehdit eden iklim krizi hakkında biz de bir şeyler yapmak, tedbir almak ve bir mücadele vermek zorundayız..’’


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler