Zehir içirmişler

AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kentin kırsal bölgelerindeki 60 mahallede yurttaşların arsenikli su içtiğini, pek çok mahallede de nitrit ve nitratlı su kullanıldığını açıkladı.

Yayınlanma: 27.11.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Kurulu’nda suyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’deki pek çok mahallenin içme suyunun sağlıksız olduğunu söyledi.

Her ilçe ve kırsal mahalleye arıtma tesisi yapmak istediklerini belirten Uğur, “Bütün ilçelerin arıtma tesisi olsun istiyoruz. Şu anda 890 kırsal mahalle var. Bu 890 kırsal mahallenin hiçbirinin arıtması yok. Hepsi dere deşarj. İçme suları arsenikli olan var, nitratlı olan var, nitritli olan var. Bütün ilçelerin su analizlerini de yaptırıyoruz. Arsenik anlamında sıkıntılar var. Arsenikle ilgili yedi mahallemize arıtma tesisi yapıyoruz. Bunların maliyeti 2 milyon lirayı buluyor. Baktığınız zaman Balıkesir’de 60 mahallede arsenikli su var. Kırsal mahallelerimizdeki insanlarda sağlıklı su içmeli” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler