Yassıada’ya masaj salonu

Müze yapılması planlanan Yassıada hem imara hem turizme hem de eğlenceye açıldı.

Yayınlanma: 24.02.2015 - 23:17
Abone Ol google-news

27 Mayıs 1960 darbesinin ardından idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada’ya Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 17 Aralık 2014’te verilen Turizm Yatırım Belgesi’ne göre yapılacak lüks otelde 100 kişilik gece kulübü, jakuzi, masaj salonları ve hamam bulunuyor. Demokrasi ve Özgürlük Adası olarak ismi değiştirilen Yassıada için 2013 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebiyle “demokrasi müzesi” yapılmak üzere çalışma başlatılmıştı.

1. derece doğal sit alanı olan Yassıada, 2011’de Müzeler Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi. 2012’de “Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” ilan edildi ve tarihi sit statüsünden çıkarıldı. 2013’te imar planı değiştirilerek “askeri alan” kullanımı, “turizm ve kültürel tesis alanı”, “kayalık alan” ve “iskele alanı” yapıldı. Emsal oranı 0.65 olarak belirlenip yapılaşmaya açıldı. Yassıada’ya otel, bungalov, kafe, restoran, heliport alanı, park, açık hava müzesi, meydan, kütüphane, idari bina, müze, konferans salonu, sergi salonu, seyir terası yapılması için proje hazırlanmaya başlandı. Adanın ismi de “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak değiştirildi.

Adalar Belediyesi tarafından yargıya götürülen Yassıada planları için 3. İdare Mahkemesi tarafından 23 Ekim 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verildi. Yapılan itiraz sonucu Bölge İdare Mahkemesi kararı kaldırdı. Dava hâlâ devam ederken adaya yapılacak turizm tesisinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Sivriada’ya 180 araçlık otopark          

Sivriada’da yapılacak 1961 kişilik kongre merkezi içinde ise 555 kişilik balkon, dört adet 50 kişilik toplantı salonu, kapalı sergi salonu, açık sergi alanı, 1600 kişilik ikinci sınıf lokanta, 200 kişilik kafeterya, 150 kişilik kafeterya, 180 araçlık açık otopark yer alacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler