Paris'te iklim değişikliği konferansı düzenlenecek

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, aralık ayında Paris'te iklim değişikliği konferansı düzenleneceğini söyledi.

Yayınlanma: 24.03.2015 - 10:59
Abone Ol google-news

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, "Paris İklim Değişikliği Konferansı"nın 20 bin katılımcıyla bu alanda dünyanın en büyük konferansı olacağını belirtti.

Sera gazı salınımını azaltmak için Avrupa Birliği (AB) ile paralel şekilde çalıştıklarını anlatan Bili, "'Paris İklim Değişikliği Konferans'ıyla katılımcı ülkelerin de katkılarıyla global anlamda iklim değişikliğine yönelik toplumsal farkındalığı arttıracağız. Konferans boyunca iklim değişikliğinin sebepleri tartışılıp katılımcı ülke temsilcileriyle sorunlara çözüm önerileri bulunmaya çalışılacak" dedi.

Konferansta 2020 yılı için uluslararası destekli bir anlaşma da imzalanacağını belirten Bili, bu sayede iklim değişikliği ile mücadelede ülkelere düşen görev ve sorumlulukların gözlenebileceğini kaydetti.

 

Çözüm ajandası

Konferans boyunca " çözüm ajandası" adı altında ayrı bir program düzenleneceğini ifade eden Bili, "Ayrıca dünya genelinde iklim değişikliği ile ilgili çalışmalar yapan firmaları, sivil toplum örgütlerini, kamuya bağlı kurumları bir araya getirerek iklim değişikliği ile mücadelede toplumsal farkındalığı ön plana çıkaracak etkinlikler yapılacak" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler