Gediz'i kirleten dericiler kapatılıyor

Manisa'nın Yunusemre İlçesi Horozköy Mahallesi'ndeki Dericiler Sitesi'nde arıtma tesisi çalışmadığı için 25 işletmenin üretim faaliyetleri durduruldu. Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Gediz Nehri'nin kirletilmesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Yayınlanma: 08.09.2015 - 10:31
Abone Ol google-news

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, il genelinde yaptığı denetlemeler kapsamında 870 işletmenin standartlara uygunluğunu kontrol etti. Gediz Nehri'ne arıtmadan atık su bırakan tesisler konusunda titiz davrandıklarını açıklayan Manisa İl Müdürü Mustafa Yılmaz, ilk kontrollerde bazı uyarılar yaptıklarını sonrasında ise gerekli yaptırımları uyguladıklarını kaydetti. 25 işletmenin faaliyet gösterdiği Dericiler Sitesi'ndeki arıtma tesisinin 1 yıldan bu yana çalışmadığını dile getiren Yılmaz, sitedeki işletmelerin faaliyetlerini durdurduklarını belirterek "Ne zaman arıtma tesisi tamamlanır faaliyete geçerse o zaman açılır. 25 derici burada faaliyet gösteriyordu. 2014 yılının haziran ayında kaza olmuş ve 3 işçi ölmüştü. Yaşanan kazadan sonra arıtma tesisi hiç çalışmadı. Atık sular arıtılmadan Gediz'e döküldü. Defalarca uyarıldı. Ancak bir sonuç alınamadı. Şimdi ne zaman arıtma tesisinin bakımı yapılırsa o zaman işletmeler faaliyete geçer" diye konuştu.

Vatandaşların çevre ile ilgili şikayetlerinin arttığına dikkat çeken Yılmaz, 9 ayda yaklaşık 900 şikayet aldıklarını ifade etti. Manisalılara çağrı yapan Yılmaz, "Etrafa moloz döken ya da çevreyi kirlettiğini gördüğünüz kişileri, kurumları bize bildirin. Yaz aylarında çevre kirliliğiyle ilgili şikayetlerde artış oldu. Özellikle tavuk çiftliklerindeki kötü kokular ve gürültü şikayetleri arttı" dedi. Manisa'da moloz alanlarıyla ilgili sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Yılmaz, bunun cezasının 46 bin ile 138 bin lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler