Roma Bostanı’nda piknik var

Mahalleli, yeşile inşaat yapılamaz diyen mahkeme kararını yarın saat 18.00’de Roma Bostanı’nda yapacakları piknikle kutlayacak.

Yayınlanma: 22.07.2017 - 19:34
Abone Ol google-news

Beyoğlu Semt Dernekleri, semtin yeşilini yok edecek Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planları’nın iptali istemiyle açtığı davayı kazandı. Mahkeme, iptal kararında, mevcut yeşil alanlar üzerine öngörülen her türlü yapılaşmanın şehircilik ilkeleri ve kamu yararı ile örtüşmeyeceğini belirtti. Karar, Gezi Parkı’nı, Roma Park’ı ve Roma Bostanı’nın kurtuluşu anlamına geliyor.  ‘Roma Bostanı İnsanları’, iptal kararını, yarın, piknikle kutlayacak.  Roma Bostanı İnsanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Cihangir’de nefes alabileceğimiz, ortak ürettiğimiz, ortak paylaştığımız, birbirimizi bulabildiğimiz müşterek bir yeşil alana zamanını, emeğini ve sevgisini veren Roma Bostanı İnsanları olarak bu kararı kutluyoruz. Cihangir Roma Bahçesi örneğinde olduğu gibi, mevcut yeşil alanlara, Sosyal-Kültürel Tesis Alanı işlevi dahil planla önerilen her tür yapılaşmanın yeşil alanları betonlaştıracağı ve olumsuz etkileyeceği yönünde verilen karar çok net” denildi.

Herkesi bekliyoruz...

Yeni plan hazırlığı sürecinde de sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmaya devam edileceği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: “Bostanın ve tüm yeşil alanların kent halkının ihtiyacı gözetilerek  planlanması için çalışmaya devam edeğiz. Roma Bahçesi alanının mahalleli tarafından kullanılan, mahalleliye ekolojik ürünleriyle, yetiştiricilik kurslarıyla, rekreasyon ve dinlenme  imkanlarıyla hizmet eden canlı ve güzel bir yer olmasını sağlayacak planlama yaklaşımını ortaya çıkartmak için uğraşacağız. Cihangirlilerle, İstanbullularla hep beraber, bunu başarabiliriz. Kendi bahçemizi yaşamla dolu tutmakta, geleceği hayal etmekte ısrarlıyız. Bu Pazar Bostan’dayız, herkesi bekliyoruz. Müziği, yiyecekleri, gün batımını ve sevincimizi paylaşıyor olacağız. Toprağa ve birbirimize değmeye devam edelim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler