Adalar'da ruam karantinası

Adalar'da BİMER tarafından da varlığı kabul edilen ruam hastalığına karşı mücadele eden yurttaşlar, Adalar'a at giriş ve çıkışlarında gerekli denetimlerin yapılmadığını dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 03.12.2017 - 15:57
Abone Ol google-news

Adalar’da yaşayan yurttaşlar, mevcut olduğu resmi makamlarca da doğrulanan ruam hastalığı konusunda ciddi endişeler taşıyor. BİMER’e resmi birer dilekçe vererek başvuruda bulunan yurttaşlar, hayvan ve insan sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturan bu durumun çözüme kavuşmasını bekliyor.

TURİZME DARBE VURABİLİR

Bu konuda mücadele edenlerin faytoncular tarafından şiddete maruz kaldığını belirten yurttaşlar, insan ve çevre sağlığı açısından dünyanın çeşitli yerlerinden milyonlarca insanın akın ettiği Adalar ilçesi ve Adalar ilçesinden çıkan her insanın bu hastalığa maruz kalabilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirtiyor.

DENETİMLER YETERLİ DEĞİL

Adalar'a at giriş-çıkışlarında denetimlerin gerektiği şekilde yapılmadığına dikkat çeken yurttaşlar, Bimer'in ruam nedeni ile itlaf edilen atlar olduğunu doğruladığını kaydetti.

Özellikle yaz aylarında ölümlü kazalarla dönem dönem gündeme gelen faytonlar atlar için de bir zulüm mekanizmasına dönmüş durumda. Normal şartlar altında uzun süre yaşayabilecek atlar gördükleri işkence nedeni ile ortalama 2 yıl içinde ölmektedir. Sakatlanan atlar bilinçsiz seyisler tarafından adeta işkence altında güya tedavi edilmekte, yaralı atlar her türlü hijyen koşulundan yoksun ahırlarda tutulmaktadır. Her canlının yaşama hakkı kutsaldır. Bu zulmün bir an evvel durdurulması gerekmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler