Turkuaz taksiler indirim için başvurdu

İstanbul Taksiciler Esnaflar Odası Başkanı Eyüp Aksu, turkuaz taksi sahiplerinin, sarı renkli taksi tarifesi ile yolcu taşıyabilmesi için İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne (İBB) başvuruda bulunduğunu söyledi.

Yayınlanma: 08.01.2020 - 15:45
Abone Ol google-news

Turkuaz renkli taksilerin sarı taksiye göre yüzde 15 daha pahalı olduğunu ve iş yapamadığını belirten Eyüp Aksu, “İstanbul’da 1 Haziran 2018’den itibaren başlayan uygulama ile sarı taksilerin yanı sıra üst segment (D) olan turkuaz renkte taksiler dönemi başlamıştı. Turkuaz taksileri kullanan yolcular sarı taksilere nazaran yüzde 15 daha fazla ücret ödeyerek konforlu yolculuk etme imkanına sahip oluyorlar. Ancak Turkuaz renkli araçlarımız çalışmaya başladığı zaman İstanbul halkı renk tercihinden dolayı, tercih etmediler. 350’ye yakın turkuaz renkli taksimiz var. Taksici esnafı iş yapamadı, yolcu taşıyamadılar ve mağdur oldular” dedi. Sarı renk taksiye dönmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) başvurduklarını söyleyen Aksu, “İstanbul Taksiciler Esnaf Odası olarak D segmenti turkuaz renkli araçlarımızın, D segmentinde devam etmek şartı ile yani lüks konforlu hizmet vermek şartı ile isteyen esnafımızın araçlarını sarı renge değiştirerek, sarı renkli taksilerimizin tarifeleri ile aynı şekilde çalışmak şartı ile büyükşehir belediyesine müracaat ettik. İlk ulaşım koordinasyon merkezinin toplantısında bu karar alınacak. 350 yakın turkuaz renkli taksilerimizden isteyen esnafımız turkuaz renkli tarife ile turkuaz çalışacak. İsteyen esnafımız da aracın rengini değiştirerek sarı renkli C segmenti tarifesi ile İstanbullu vatandaşlara hizmet verecekler”diye konuştu. 

'HAVALİMANINDA İLGİ VAR'

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı Taksiciler Kooperatif başkanları ve taksiciler ise, turkuaz taksiden memnun olduklarını ve yolcuların bu taksiyi tercih ettiklerini söyledi. İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatif Başkanı Fahrettin Can, “Şehir içinde Turkuaz taksilerle ilgili bize de duyum geliyor. Ancak bizim havalimanlarımızda bir sıkıntı yok. Turkuaz araçların fiyatları zaten çok düşük hem turizm açısından turistler istiyor, hem de yolcu memnuniyeti bu araçlarda en üst seviyede olduğu için, biz de bu araçları kabul ediyoruz. Şuan 115 civarı turkuaz taksimiz var ve bunun daha çok olmasını istiyoruz. Vatandaşın bu araca binmek istemediği söyleniyor. Bu araçlar hem lüks hem de bagajları çok büyük olduğu için herhangi bir problem yaşanmıyor burada memnuniyet var” dedi. Sabiha Gökçen Havalimanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi (SAWKOOP) İdari İşler Müdürü Hasan Şahin de , “Yolcularımızın yüzde 95 ve üstü turkuaz taksilerimizden memnun. Talep de o şekilde oluyor. Bazen çok nadir de olsa bazı yolcularımız turkuaz taksi tercih etmiyor. Bu durumda bir arkadaki sarı taksiyi yönlendiriyoruz. Hizmet sektöründe bir yere varmak istiyorsak turkuaz taksiyi desteklememiz gerekiyor”ifadelerini kullandı. 

TURKUAZ TAKSİLERİN GEÇMİŞİ 

İstanbu’da 1 Haziran 2018’den itibaren başlayan uygulama ile sarı taksilerin yanı sıra üst segment (D) olan turkuaz renkte taksi dönemi başlamıştı. Ağırlıklı olarak Hyundai ile Fiat'ın tercih edildiği taksi piyasasında, bu üst segmentteki turkuaz taksilerin yüzde 90’ını Volkswagen Passat ve Skoda Superb gibi ithal markalar oluşturuyor. Taksiciler o dönemde ticari araçların ÖTV’siz yenilemesine imkan tanınmasından yararlanarak bu yatırımı yapmıştı. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler