Eğitim için sokağa indiler

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile Tınaztepe Kampüsü'ne taşınmak istenmesiyle rektörlük ve öğrenciler arasında başlayan kriz devam ediyor.

Yayınlanma: 08.08.2019 - 15:36
Abone Ol google-news

İzmir / Cumhuriyet

Kendilerine destek veren 5 akademisyenin görevden alınmasına da tepki gösteren öğrenciler, karardan vazgeçilmesi için “kentin farklı alanlarında, konser, tiyatro gösterileri planlayarak,‘Sesimiz sanatımız olsun” diyerek tepkilerini dile getirme kararı aldı. "Enstrümanını kap gel" çağrısı ile etkinlikte şarkılar söyledi, bildiri dağıttı. İzmir halkını mücadelelerine omuz vermeye davet ederek sanatı sokağa taşıdı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yaklaşık 1 saat süren etkinlikte üniversite öğrencileri, amaçlarının daha iyi yerde eğitim görmek olduğunu ifade ederek, ‘‘Mesele bina değil, eğitim’ afişleri asarak yurttaşları bilgilendirdi. Öğrenciler,” Bizler daha iyi eğitim almak için mücadele ediyoruz. Rektörlüğün fakültemizi başka yere taşıma nedeni depreme dayanıksız olduğu değildir. Yöneticiler yeniden kararlarını gözden geçirmeli. Ayrıca bize destek oldukları için atılan 5 akademisyen görevlerine iade edilmeli.” dedi. Öğrenciler, önümüzdeki günlerde sokak ve tiyatro gösterileriyle seslerini duyurmaya devam edecek. mu

 

 

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler