Yunuslara özgürlük imzası

Marmaris ilçesinde, 5 yıldızlı bir otelin sahilinde bulunan yunus parkının kapatılması için Marmaris Hayvan Hakları Derneği (MAHAKDER) öncülüğünde, Muğla Barosu desteğiyle, 'Yunus esaretine son' adı altında imza kampanyası başlatıldı. Atatürk Caddesi Saman İskelesi'nde açılan stantta, imza kampanyasına katılanlar, taşıdıkları dövizlerle de yunus parkının kapatılması istedi. Marmarisliler kampanyaya, imzalarıyla destek verdi. İki gün içinde 2 bin 500 imza toplandı.

Yayınlanma: 18.11.2019 - 09:04
Abone Ol google-news

MAHAKDER Başkanı Tülay Yıldız, "Bodrum'da vatandaşlar, 70 bin imza toplayarak yunus parkını kapattırmıştır. Hiçbir yunusun yeri, parklar değil okyanuslardır. Parklarda şifa dağıtıldığı öne sürülen yunuslarla ilgili bilimsel bir gerçeklik yoktur. Bu parklar sadece ticari amaçlıdır. Zulüm gören ve esaret altında yaşayan bir canlı başka bir canlıya şifa olmamıştır. Toplayacağımız imzaları Muğla Barosu aracılığıyla bakanlıklara ve yurt dışındaki hayvan hakları komisyonlarına göndereceğiz" dedi.

İlçede yerleşik yaşayan yabancılar, 40 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Marmarisliler ve Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk de kampanyaya destek için imza attı. Öztürk, "Aynı zamanda Hayvan Rehabilitasyon Merkezi sorumluluğumda. Hayvanların korunması, bakımı, ihtiyaçları için belediye olarak çok hassasız. Şahsım ve belediye olarak bu parkın kapatılması için seferber olduk" diye konuştu.

    

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler