Manisa'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 14.26'da meydana gelen deprem, başta Ege Bölgesi olmak üzere İstanbul'da da hissedildi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı. Manisa Valisi Deniz, "Herhangi bir olumsuzluk yok" açıklaması yaptı. Kentte zaman zaman artçı sarsıntılar yaşanıyor.

Yayınlanma: 28.01.2020 - 14:31
Manisa'da 5.1 büyüklüğünde deprem
Abone Ol google-news

Geçen hafta 5,4'lük depremin yaşandığı Manisa yine sallandı. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan verilere göre Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde 5.1, AFAD verilerine göre ise 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İstanbul, İzmir, Çanakkale ve çevre ilçelerden hissedilen deprem nedeniyle kısa süreli panik yaşandı. Kırkağaç ilçesine yakın olan Akhisar’da yaşayan yurttaşlar bulundukları binaları terk etti. 

ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR

AFAD'ın 4.8, Kandilli Rasathanesi'nin ise 5.1 olarak açıkladığı ilk depremin ardından en büyüğü 3.8 olan toplam 16 artçı sarsıntı meydana geldi. 17.37'de 3.1, 17.45'te 2.9, 17:50'de 2.8 olmak üzere 3 deprem daha meydana geldi. 

4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI DEPREM

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, saat 17.53'te yerin 7 km derinliğinde 4,1 büyüklüğünde bir artçı deprem daha oldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliği'nden depreme ilişkin yapılan açıklamada "28.01.2020 tarihinde saat 14.26 da merkez üssü Kırkağaç İlçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir." denildi. 

'BİR BİNA YIKILDI'

Manisa Kırkağaç’a bağlı Karakurt Mahallesi Muhtarı İdris Kat, NTV televizyonunda yaptığı açıklamada, 23 Ocak’ta Akhisar ilçesinde 5.4 büyüklüğündeki depremde hasar gören bir binanın yıkıldığını duyurdu.

24 BİNA ACİLEN YIKILMALI

Önceki depremde hasar gören binaların durumu hakkında katıldığı canlı yayında açıklama yapan Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, “127 tane yıkılması gereken binamız var. Bunlardan 24 tanesi ağır hasarlı ve acilen yıkılması gereken binalarımız” dedi.

ELAZIĞ ETKİSİ Mİ?

Depreme ilişkin NTV televizyonunda açıklama yapan Prof. Dr. Okan Tüysüz, Manisa’nın Elazığ ile aynı fay hatında bulunmadığını söyledi. 2 fayın birbirini etkilemesinin söz konusu olmadığını vurgulayarak, “Depremlerin birkaç gün araylar farklı fay hatlarında olması bize Türkiye’nin bir deprem ülkesi olması dışında bir mesaj vermiyor. Türkiye’nin depremselliğini bildiğimiz kadarıyla jeolojik yapı nedeniyle herhangi bir yerde 4 - 5 derecede depremler olması biz yer bilimciler açısından şaşırtıcı değil” diye konuştu.




DEPREMDEN SANİYELER SONRA SOYLU: YIKIM YOK
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremden saniyeler sonra yaptığı açıklamada "Şu anda herhangi bir hasar herhangi bir kayıp söz konusu değil. 4.8 şiddetinde... Geçmiş olsun" dedi.






Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler