'Tüp bebeğe devam mı, yoksa tamam mı?'

Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER), transfer edilen embriyo sayısına sınırlamalar getiren yönetmeliğin çocuk sahibi olmak isteyenler üstündeki etkisini araştırmak için ''Tüp bebeğe devam mı, yoksa tamam mı?'' başlıklı anket çalışması başlattı.

Yayınlanma: 23.07.2010 - 13:28
Abone Ol google-news

Dernek Başkanı Sibel Tuzcu, yaptığı yazılı açıklamada, tüp bebek tedavisini 35 yaşa kadar tek embriyo, 35 yaşından sonra çift embriyo ile sınırlandıran ''Üremeye Yardımcı Tedavi Uygulamaları ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezleri Hakkında Yönetmelik''in 6 Martta yürürlüğe girdiğini ve tartışmalara neden olduğunu anlattı.

Derneğin yönetmelikle ilgili Türkiye genelinde ''Tüp bebeğe devam mı, tamam mı'' başlıklı bir anket çalışması başlattığını belirten Tuzcu, anket ile yeni tüp bebek yönetmeliğinin çocuk sahibi olmak isteyenler üstündeki etkisinin ölçüleceğini kaydetti.

Tuzcu, ÇİDER'in ''www.cocukistiyorum.com'' internet sitesinin ana sayfasında bu hafta başlattığı anket ile çocuk sahibi olmak isteyenlerin nabzının ölçüldüğünü belirterek, yönetmelikle ilgili görüşlerin araştırıldığı ankette aynı zamanda hastalara ''Yeni tüp bebek genelgesinde 'tek embriyo' koyulma mecburiyeti tedavi hakkındaki düşüncelerinizi etkiledi mi?'' sorusunun yöneltildiğini bildirdi.

Anket ile yönetmeliğin tedavilerde ve tedaviye başlayacaklarda çiftleri nasıl etkilediğini de ortaya koyacağını belirten Tuzcu, anketle, yönetmeliğin çocuk sahibi olmak isteyen çiftler arasında yarattığı izlenimi gerçekçi bir yaklaşımla sergilemeyi amaçladıklarını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler