Gülen CIA işbirliği

MİT'in eski İstanbul Bölge Başkanı Osman Nuri Gündeş, özellikle Türki cumhuriyetlerdeki Fethullah Gülen okullarında CIA ajanlarının İngilizce öğretmeni kisvesi altında görev yaptığını yazdı. Gündeş, bu işbirliğinin Fethullahçı bir okul yöneticisi tarafından MİT'in katıldığı bir toplantıda itiraf edildiğini belirtti.

Yayınlanma: 22.12.2010 - 11:46
Abone Ol google-news

İstanbul MİT Bölge Başkanı Osman Nuri Gündeş, Ağca’nın uyarıya rağmen kaçırıldığını, Gülen okullarında CIA ajanlarının öğretmen olarak görev yaptığını, Abdullah Öcalan’ın İtalya’dan itibaren MİT’in kontrolünde olduğunu, ASALA ile savaşacak elemanlar için Çankaya Köşkü’nün altında atış poligonu oluşturulduğunu yazdı.

Gazeteci yazar Can Dündar, Milliyet gazetesinde eski MİT’çi Gündeş’in “İhtilallerin ve Anarşinin Yakın Tanığı” adıyla kitap halinde getirdiği anılarını haberleştirdi. Gündeş, anılarında “Gülen okulları” hakkında çarpıcı bilgilere yer vererek şu iddialarda bulundu: “Gülen cemaati tarafından özellikle de Türk cumhuriyetlerinde açılan okullarda diplomatik pasaportlu Amerikalı CIA ajanları ‘İngilizce öğretmeni’ diye barındırılıyor. Bu işbirliği, Türkiye’de yapılan üst düzey resmi bir toplantıda, bizzat Fethullahçı okul yöneticisi tarafından itiraf edildi. Toplantıda MİT temsilcisi de bulunduğu halde, olay karşısında sessiz kalındı.”

Abdullah Amca’nın kuşu uçtu

Gündeş’in anılarının en çarpıcı bölümünü Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’nın Maltepe Askeri Cezaevi’nden kaçırılışı oluşturdu. Gündeş, MİT’in bir kuşku üzerine Maltepe’de görevli Astsubay Yusuf Hududi’yi dinlemeye aldığını ve Ağca’nın kaçırılma girişimlerinin dönemin Sıkıyönetim Komutanı Org. Necdet Üruğ’a iletildiğini, Üruğ’un da “çok üstün güvenlik önlemleri” aldırdığını ileri sürdü. Gündeş bütün önlemlere karşın Hududi’nin telefon konuşmasında “Abdullah Amca’nın kuşu yuvadan uçtu” diyerek Ağca’nın kaçtığını söylediğini aktardı. Bu konuşmadan Ağca’nın firar ettiğini anladıklarını aktaran Gündeş firarı “şeytani plana” bağlıyor. Gündeş, askeri elbiselerini Ağca’ya vererek firarın gerçekleşmesini sağlayan er Bünyamin Yılmaz’ın sorgusunda çözülmeye başladığı sırada 1. Ordu Sıkıyönetim Komutanlığı Başsavcısı Hâkim Albay Refik Kara’nın sorgu yerine gelip MİT’ten iki kişiyi görünce “Benim hukuki anlayışım MİT ile birlikte sorgu yapılmasına engeldir” diyerek tepki gösterdiğini aktardı. Gündeş, askeri savcının bu tavrı nedeniyle Ağca’nın yurtdışına kaçtığı imasında bulundu. Dündar’ın haberinde Hududi’nin telefon konuşmasında adı geçen Abdullah Amca’nın dönemin ülkücülerinin avukatı olduğu bilgisi verildi.
         
 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler