Balkan Müzik Ödülleri sahiplerini buldu

Balkan ülkelerinin en popüler müziğini yayımlayan Balkanika adlı özel TV kanalının kurduğu Balkan Müzik Ödülleri Akademisi geleneksel yıllık Balkan Müzik Ödülleri'ni dağıttı. Başkent Sofya'nın merkezindeki Aleksandar Batenberg meydanında binlerce kişinin izlediği ve Türkiye dahil dokuz ülkenin canlı olarak yayımladığı gösteride Türkiye'den Emre Aydın, Serdar Ortaç ve Manga grubu çeşitli dallarda birincilik ödülleri aldı.

Yayınlanma: 05.06.2011 - 07:32
Abone Ol google-news

“Balkanlar'ın En İyi Şarkısı" kategorisinde Türkiye birincisi “Hoşçakal" şarkısı ile Emre Aydın seçildi. Hayranlarını selamlayan Aydın şarkısını sunduktan sonra ödülünü alırken, çalışmalarında kendisine destek veren tüm arkadaşlarına teşekkür etti.

“Balkanlar'ın En İyi Şarkısı" ödülü ayrıca Arnavutluk'tan Aurela Gace, Bosna Hersek'ten Armin Muzaferija, Bulgaristan'dan Alisiya, Hırvatistan'dan Colonia, Yunanstan'dan Elena Paparizou, Makedonya'dan Elena Risetska, Karadağ'dan Aca Lukas ve Dado Pulmenta, Romanya'dan İnna, Slovenya'dan Rebeka Dremelj ve Sırbistan'dan Natasa Bekvalac'a verildi.

Sunucular tarafından adı anons edildiğinde Türkiye'yi yuhalayan milliyetçi bir grup polis tarafından dağıtıldı.

Müziği ile Bulgaristan'da popüler olan şarkıcı Serdar Ortaç “En İyi Performans" dalında Balkanlar'ın birincisi seçildi. Etkinliğe katılamayan Ortaç, hayranlarına yolladığı video mesajında önümüzdeki günlerde Bulgaristan'a klip çekimi yapmak üzere geleceğini söyledi.

Serdar Ortaç'ın ödülü, kendisine teslim edilmek üzere, yakın dostu Burak Azis tarafından alındı.


Manga

Ödül töreni için özel olarak davet edilen Manga grubu, sahnedeki performansı ile seyirciler arasında büyük coşku yaratırken “En İyi İkili/Grup" dalında birinci seçildi.

Sofya'nın Metropolitan otelinde dün düzenlenen basın toplantısına katılan MANGA grubu basın tarafından büyük ilgi ile karşılanırken bas gitarist Cem Bahtiyar, “Diğer Balkan ülkelerin arasında müziğimizi tanıtacağız" dedi.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahtiyar, ailesinin Bulgaristan'dan geldiğini belirterek, "Kendimi Sofya'da ikinci evimde hissediyorum" diye konuştu.

Balkan Müzik Ödülleri törenine katılmaktan onur duyduklarını ifade eden Bahtiyar, “Ödül galasına katılmaktan dolayı onur duyarız. Bu bir yarışma değil. Bize göre bu ortam Balkanlar;ın tüm kültürlerini bir araya getiren güzel bir etkinliktir" dedi.

Ödül galası için yüz yirmi gazeteci akredite oldu, konserde toplam yirmi şarkıcı ve grup sahne aldı.

Üç dalda ödül alan Rumen yıldız İnna izleyicilere üç şarkı sundu.

Konser, “Balkan Müziğine Genel Katkı" dalında özel ödül alan Goran Bregoviç'in, Düğün ve Cenazeler Orkestrası ile birlikte sunduğu popüler şarkıları ile tamamlandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler