"Devlet bana özür borçlu"

TBMM'de CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile beraber bir basın toplantısı düzenleyen Ozan Şah Turna ve eşi, devletten maddi ve manevi özür beklediklerini açıkladılar.

Yayınlanma: 01.12.2011 - 12:52
Abone Ol google-news

Kürsüye ilk gelen Aygün, "Bugün sanat konuşacak arkadaşlar" diyerek 12 Mart ve 12 Eylül askeri darbelerinde 5 yıl hapiste kalan daha sonra yurt dışında bulunduğu süreçte vatandaşlıktan atılan ödüllü kadın ozan Şah Turna'yı takdim etti. Halen 12 Eylül darbecilerine işkenceye yönelik dava açılamadığının altını çizen Aygün, "Yüzleşme çok önemli bir konu ama ancak uygun görülürse Kenan Evren'in ismi kışladan çıkarılacak. 600 işkence dosyası duruyor. 4 bini aşkın şikayetçi olmasına rağmen birşey yapılmadı" diyerek mikrofonu sazıyla gelen Turna'ya bıraktı.

Turna'da 5 yıl cezaevinde kaldığı işkenceler gördüğünü belirterek, "Ben yurt dışındayken 80'li yıllarda vatandaşlıktan atıldım. Mal varlığıma el koydular. Ödül aldığım Almanya vatandaşlığa aldı. 93'de kendileri tekrar vatandaşlığa aldılar. Ama yaşadığım işkenceler ve acıların hesabını kimse vermedi. Devlet bana bir özür borçlu" dedi. Kenan Evren'e açtığı davaların 15. maddeye takıldığını söyleyen Turna, 25 yıllık eşi ve yoldaşıyla beraber şikayetini şiir ve şarkılarla dile getirdi.

Türkülerin ardından Ozan Turna, hukuki mücadeleye devam edeceklerinin altını çizerek "maddi ve manevi hakkımızı arayacağız" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler