Almanya'da 'İmamın Sessiz Ordusu' tartışmaları sürüyor

Alman devlet televizyonu ARD'ye bağlı WDR kanalında 'İmamın Sessiz Ordusu-Fethullah Gülen Hareketi (Die stille Armee des Imam - Das Netzwerk des Fethullah Gülen)' adlı belgesel programın yayından kaldırılması üzerine başlayan tartışmalar devam ediyor.

Yayınlanma: 06.07.2012 - 14:57
Abone Ol google-news

'İmamın Sessiz Ordusu-Fethullah Gülen Hareketi' adlı belgeselin yapımcılarından Yüksel Uğurlu, ANKA'ya verdiği demecinde, WDR televizyon kanalından hala yapımcılara programın ertelenmesine ilişkin resmi bir açıklama yapmadığını ifade ederek, ''Tartışmanın ciddiyeti devam ediyor. Bugüne kadar da herhangi bir açıklama yapılmadı. Kamuoyundaki söylentiler şimdilik doğru gibi görünüyor'' dedi.

Uğurlu ayrıca, şu an yeni bir belgesel programın çekiminin hazırlıklarına başladığını kaydederek, ''İmamın Sessiz Ordusu'' adlı belgeselin üzerinde uzun zamandan beri çalıştığını ve bu konuda Almanya ve Amerika'da çekimler yaptığını söyledi.

25 Haziran'da gösterilmesi gerekirken yayından kaldırılan belgesel programla ilgili WDR televizyon kanalı ise , 'Die Story' dizi projesi çerçevesinde hazırlanan 'İmamın Sessiz Ordusu-Fethullah Gülen Hareketi' adlı belgeselin redaksiyonel nedenlerden dolayı başka bir tarihe ertelendiğini belirtiyor. Ancak televizyon yönetimi, ne zaman yayınlanacağı konusunda herhangi bir açıklama yapmıyor.

Alman Yeşiller Partisi Federal milletvekili ve partinin Meclis Grubu uyum politikaları sözcüsü Memet Kılıç, , Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Alman Radyo-Televizyon Üst Kurulu'na belgeselin hangi redaksiyonel nedenlerden dolayı programın başka bir tarihe ertelendiğini soran yazılı bir mektup gönderdiğini ve kurulun bu konuda cevap verme yetkisinin olmadığı yönünde bir cevap aldığını söyledi.

Kılıç, eyaletin Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun 'bu konuda yanıt verme hakkındaki yetkili kişinin program müdürü olduğu' yönünde cevabın ardından, program müdürüne aynı soruları içeren bir mektup gönderdiğini ve cavabın beklendiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan bazı Alman gazetelerde yer alan habere göre, belgeselin yapımcıları Yüksel Uğurlu ve Cornelia Ueber tarafından uzun zamandan beri çekimi tamamlanan ve Fethullah Gülen hareketini eleştiren programın yayından kaldırılmasının nedeni olarak cemaatin baskısı olduğu iddia ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler