AKP'yi çok sert eleştirdi, adaylığını açıkladı

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 4 Kasım günü yapılacak 10. Olağan Büyük Kurultay'da, genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 01.09.2012 - 14:28
Abone Ol google-news

MHP Trabzon Milletvekili, Anadolu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda partinin genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Salonu dolduran kalabalığa hitap eden Aydın’a sanatçı Ozan Arif de destek verdi. Yapılan konuşmalarda kardeşleri tarafından kuyuya atılan Yusuf Peygamber'e benzetilen Koray Aydın, konuşmasının büyük kısmında AKP ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ı sert ifadelerle eleştirdi.

Ozan Arif'ten Bahçeli'ye: Aç artık hareketin önünü

Programda ilk konuşmayı sanatçı Ozan Arif yaptı. Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenen Ozan Arif, şu ifadeleri kullandı: “Benimle ilgi ne düşünürseniz düşünün, hiç önemli değil. Ben 49 doğumluyum, sen 48. Dün sana ağabey derdim bir daha da diyeceğimi düşünmüyordum. Ama ağabey ne olursun bu insanların emeklerini harcatma. Yaptığınız hizmeti olur ya idrak edememiş olabiliriz. Yarın bu gönüllerde yerin olması için, hayallerinde bile olamayacak bir makama geldin. Nimetse nimet olduğu yeter, külfetse külfet olduğu yeter, aç artık bu hareketin önünü. Bu hareketin evlatları birbirine üzmesin, birbirlerine düşmesin. Tecrübenle yine bu sevdaya lazım olursun. Bunu yapmazsan toprağını kürekleyecek adam bile bulamazsın.”

Aydın: Yargı AKP'nin oyuncağı

Ozan Arif'in ardından yoğun alkışlar arasında giren Koray Aydın, konuşmasının büyük bölümünde AKP'yi sert dille eleştirdi. Yargının AKP'nin oyuncağı haline getirildiğini söyleyen Aydın, "Sadece otoriter rejimlerde görülen baskıcı anlayışla yandaş kuruluşlar ve STK’lar desteklenirken karşı çıkan STK’lar etkisiz kılınmıştır. Bütün bu hamlelerde hükümetin ilk hedef aldığı kesimin Ülkücüler olduğunu iddia eden Koray Aydın, “Bu iktidar Ülkücülere tarihinin en büyük kıyımını yapan iktidar olarak tarihe geçmiştir. Ama biz zalimlerle mücadele etmesini iyi biliriz. Bugünkü zalimlerin zulmünü de bu milletin üzerinden kaldıracak irade yine aynı irade, yani ülkücüler olacaktır" diye konuştu.

"Ülkücülerin kolay lokma olmadığını bu zalimlere hep beraber göstereceğiz. 'El mi yaman bey mi yaman?' hep birlikte göreceğiz"
diyen Aydın, AKP'nin iktidar olduğu 10 yıldan beri ikinci tek parti döneminin hayata geçmedkte olduğunu söyledi. Aydın, "Medya ise ya bendensin ya da benden yana olmak zorundasın tercihine mahkûm edilmiştir. Bugün dünyada medyası susturulmuş tek demokratik ülke yoktur" dedi.

Yeni anayasa çalışmaları

Konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına da değinen Aydın, şöyle devam etti: "Yeni Türkiye kavramını kullanmaları tesadüf değildir. Bu yüzden yeni anayasa ifadesini kullanıyorlar. AKP’nin yeni anayasasında Türklüğe yer yoktur, devletin temel nitelikleri olan bölünmez, bütünlük, birlik beraberlik, insan merkezli yaklaşım, hak ve hukuk yoktur. Özerklik vardır, çok dillilik vardır, federasyon vardır, bölücü çevrelerin kirli arzuları vardır, fitne vardır, fesat vardır. Türk milleti bu taleplere evet diyemez, dememelidir. Çünkü bu talepleri milletimizin önüne getirenlerin oynadıkları oyun çok açık. Yeni anayasada Türk milleti olmayınca bunlar rahat edecekler. Bu kirli oyunu her gece TV’den bize anlatıyorlar. Sinirlerimizi ala ala anlatıyorlar. Bu kirli plana karşı yapacağımız tek şey kalıyor. Halka gitmek, halkla bütünleşmek, bu planı deşifre etmek. Bu milleti uyandırıp ayağa kaldırarak bu hain plana ancak dur diyebiliriz."

"AKP kukla hükümet..."

AKP'nin ekonomi ve dış politikasını da eleştiren Aydın, AKP hükümetinin, Türkiye tarihinin en dışa bağımlı hükümeti, en kukla hükümeti olduğunu söyledi. Aydın, "Bu hükümet AB’ye girmek adına her türlü tavizi vermiştir. Milli ve üniter devlet üyelik adına her geçen gün tasfiye edilmiştir. Annan Planı denilen Türklüğe karşı komplonun parçası olmaktan tereddüt bile edilmemiştir" ifadelerini kullandı.


AKP hükümetinin Suriye’yi iç savaşa sürükleyecek adımlar attığını, Suriye’nin kuzeyinde PKK’ya yeni yerler açıldığını iddia eden Koray Aydın, "Orada yüz binlerce Türk soydaşı tehdit altındadır. Stratejik derinlik yaratarak sıfır sorun diyen AK Parti’nin politikaları çökmüştür. AKP’nin dış politikasının özeti sıfır sorun değil sıfır sonuçtur" şeklinde konuştu.

Suriye’de akan kanın Müslüman kanı olduğunu ve silahların da Türkiye’den gittiğini dile getiren Koray Aydın, "Akan Müslüman kanını içine sindirebilecek bir tane kardeşimiz olabilir mi oy vermiş AKP’ye. Hepsinin yüreği yanıyor. Çünkü bu işin geleceği noktanın Türkiye’nin başına nasıl bela olacağını herkes görüyor" şeklinde konuştu.
 

"Bu işaret fişeğinin fitilini, bugün resmen ateşliyorum"

Aydın, milliyetçi ve ülkücü hareketin, MHP yönetimin değişmesi için adeta bir ''işaret fişeği'' beklediğini söyledi.

''Bu işaret fişeğinin fitilini, bugün resmen ateşliyorum'' diyen Aydın, ''4 Kasım 2002 sabahından başlayan AKP iktidarını bitirmek üzere 4 Kasım 2012 günü yapılacak 10. Olağan Büyük Kurultay'da, MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğumu resmen ilan ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Partisi ve Türkiye için 4 Kasım tarihinin önemli bir dönüm noktası olacağını söyleyen Aydın, mevcut parti yönetimini eleştirdi.

''MHP, 'küçük olsun, bizim olsun' anlayışıyla yönetilemez, yönetilmemelidir. MHP yönetiminde artık değişim zamanı gelmiştir'' şeklinde konuşan Aydın, şunları kaydetti:
''Çünkü bu yönetim anlayışı, ülküdaşlarımız arasında ümitsizliğe ve yılgınlığa yol açmaktadır. Sadece aldığımız seçim sonuçları bile bize mevcut yönetim anlayışının, yanlış olduğunu belgelemiyor mu? Seçimlerde yaşadığımız başarısızlıklar, daha ne zamana kadar, şerefli yenilgiler olarak takdim edilecektir? En önemlisi MHP'nin seçimlerdeki kronikleşmiş başarısızlıkları, daha ne zamana kadar dış etkenlere bağlanacaktır? Ülkücünün ömrü 'iktidar' müjdesi bekleyerek mi geçecektir?
Sadece iktidar partisinin icraatları doğrultusunda tepki beyan eden, onu da gecikmeli şekilde yerine getiren partimiz, belirlenmiş gündeme geç intibak eden ve takip eden bir görünüme sahiptir. Haftada bir gün yapılan grup açıklamalarının dışında, dişe dokunur bir faaliyet sergilemeyen Genel Merkezimiz, alanda varlığı belli olmayan ve hatta bundan özenle kaçınan bir kimliğe büründürülmüştür. Çalışmadan, ter akıtmadan, kafa yormadan ve emek harcamadan, bir parti asla başarılı olamaz. Onun için biz MHP'de siyasal tembelliğe son vermeye, gece-gündüz demeden çalışmaya, üretmeye ve başarmaya geliyoruz.''

Aydın, genel başkan seçilmesi durumunda ilk icraatının, tüzük çalıştayı ve hemen ardından, tüzük kurultayı yapmak olacağını bildirdi.

Parti organlarına yönelik seçme ve seçilme kısıtlamalarının kaldırılacağını da dile getiren Aydın, ''Kadın kolları ve gençlik kolları kurulacak, bu organların yönetimleri kongrelerle belirlenecek. Genel başkanlık ve milletvekilliği süresi de sınırlandırılacak'' diye konuştu.

Toplantıya katılan ve Ozan Arif ismiyle tanınan Arif Şirin de bir konuşma yaparak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye eleştirilerde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler