ÖDP'nin Genel Başkanı Alper Taş

ÖDP'nin 6. Olağan Genel Kurulu'nda, Genel Başkanlık adaylığına tek listeyle giren Alper Taş, ÖDP'nin yeni genel başkanı seçildi.

Yayınlanma: 20.06.2009 - 15:16
Abone Ol google-news

ÖDP'nin 6. Olağan Genel Kurulu 3 bine yakın üye, delege ve konukların katılımıyla Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda başladı. Sabah 10.30'da başlayan kongrede, Alper Taş, tek Genel Başkan adayı olarak ÖDP'nin yeni genel başkanı seçildi. Taş'ın "yandaşları" olan 60 kişi ise Parti Meclisi'ne seçildi. Çarşamba günü başta ÖDP'nin eski Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras olmak üzere pek çok partili ÖDP'den istifa ettiklerini açıklamıştı. Devrimci Dayanışmacılar ve Özgürlükçü Sosyalist Hareket olarak ikiye bölünen ÖDP'de, kongreye sadece Devrimci Dayanışmacılar'a mensup delegeler katıldı. Kongre'nin açılış konuşmasını yapan Hayri Kozanoğlu ise "Aynı kararlılıkla yoksulların sesi olmaya devam edeceğiz. Şimdiki görev ÖDP'yi yenilemektir" dedi.

"Bu kongre başlangıç olacak"

ÖDP İzmir İl Başkanı Cemal Doğan ANKA'ya yaptığı açıklamada, "ÖDP bir yapılanma ve yenilenme sürecine giriyor. ÖDP, kapitalizmin dünya çapında yaptığı saldırılara karşı durabilmek, politik hattı oluşturmak ve örgütsel yetkinliği sağlamak için bu kongreyi bir başlangıç saymaktadır. Eşitlik, özgürlük ve devrim sloganıyla da bu hattın nasıl şekilleneceğini ortaya çıkartmaktadır" dedi. Doğan, partiden istifa eden partililere yönelik olarak ise "Türkiye, soylu yaşam olanaklarında her zaman ittifaka muhtaçtır. Eşitlik, özgürlük ve devrim sorunu olan her grupla ve anlayışla yaşam içinde her zaman birlikte olabiliriz" çağrısında bulundu.

Edinilen bilgiye ÖDP, Kolektif Başkanlık Kurulu oluşturacak. Türkiye siyasi tarihinde ilk kez bütün genel başkan yardımcıları Kolektif Başkanlık Kurulu'nda eşit yetkilerle görev yapacaklar. Genel Başkan Taş'ın genel başkan yardımcılarından yetki olarak tek farkı ise siyasal sözcü olması olacak.

Yarın devam edilecek kongrede ise Kürt sorunu, örgütlenme ve kriz, kolektif başkanlık ve üye yenileme başlıklarında 4 ana konuda karar alınacak. Yarınki kongreye Avrupa ve Ortadoğu'dan sol sendika ve siyasi parti yetkilileri ile Türkiye'deki eş değer siyasi parti ve sendika temsilcileri katılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler