Erdoğan'ın OHAL itirafına suç duyurusu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "OHAL'den istifade ederek grevlere anında müdahale ediyoruz" sözleri yargıya taşındı

Yayınlanma: 17.07.2017 - 16:56
Abone Ol google-news
<video:779521>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "OHAL'den istifade ederek grevlere anında müdahale ediyoruz" sözleri yargıya taşındı. Halkın Kurtuluşu Partisi Erdoğan'ın bu itiraf gibi açıklaması hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yabancı yatırımcılara hitap ettiği konuşmasında "OHAL'i biz iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz. Grev tehdidi olan yere biz OHAL'den istifade ederek anında müdahale ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

" İşçi sınıfımıza ve vatana karşı işlenmiş bir suçtur"

 Halkın Kurtuluş Partisi avukatları, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 12/07/2017 tarihinde TOBB Kabul Salonu’nda yabancı sermayeli yatırımcılara hitaben yaptığı konuşmasında,“Ama şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifade ederek anında müdahale ediyoruz. Çünkü iş dünyamızı sarsamazsınız. Bunun için kullanıyoruz biz OHAL’i” şeklindeki beyanıyla ve grevleri erteleme eylemleriyle suç işlediği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde; "işçi, sendika, toplu iş sözleşmesi ve grev haklarının kısıtlamasına, sesiz kalamazdık” ifadeleri kullanıldı.

,


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler