"Sarı Saten" filminin Berlin galası yapıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de, yönetmenliğini Mehmet Çoban'ın yaptığı ''Sarı Saten'' filminin galası yapıldı.

Yayınlanma: 21.09.2009 - 09:38
Abone Ol google-news

Galaya, Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, eşi Tülin Pulat, Almanya Türk Toplumu (TGD) Başkanı Kenan Kolat, filmde yer alan oyuncularla Türk ve Alman sanatseverler katıldı.

Pulat yaptığı konuşmada, filmin yapımcı şirketi ''Son Film''in Almanya'da Türkçe film çekerek bu ülkede bağımsız Türk sinemasının temellerinin atılmasına önemli katkı sağladığını belirtti.

''Sarı Saten'' filminin, töre, namus cinayetleri, aile içi şiddet gibi bazı Türk kadınlarının karşı karşıya bulunduğu güncel sorunları sinema diliyle ele aldığını ifade eden Pulat, filmin verdiği toplumsal mesajla Almanya ve Türkiye'de başarılı olacağına inandığını kaydetti.

Filmin gösteriminden sonra seyircilerin sorularını yanıtlayan Çoban, filmin Türkçe dublajında oyuncuların dudak hareketleriyle konuşmalarının birbirine uymadığı şeklindeki bir eleştiriye karşılık, dil yapıları aynı olmadığı için bu tür bir senkron sorununun ortaya çıktığını ifade etti.

Almanya'da bu filmi Almanca alt yazı ve Türkçe olarak göstermenin Türk kültürüne de katkı sağladığını belirten Çoban, filmde başrolde oynayan Menderes Samancılar'ın ve filmdeki diğer tüm oyuncuların Almanca konuştuklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler