İç Anadolu'da kültür-sanat etkinlikleri

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ''Derin Soluk Al'' ve ''Küçük Prens'' adlı oyunlar sahnelenecek.

Yayınlanma: 05.11.2009 - 09:33
Abone Ol google-news

Ünlü İngiliz komedyen ve oyun yazarı Ben Elton'un yazdığı, ''Derin Bir Soluk Al'' adlı oyunun çeviri ve uyarlaması Ahmet Levendoğlu'na ait. Şehir tiyatrosu sanatçılarından Berkay Akın'ın yönettiği oyunda Emre Basalak, Murat Danacı, Başak Boran Oksal ve Ercüment Yılmaz rol alıyor. Oyun, yarın ve 7 Kasım ile 11-12 Kasımda Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Sahnesi'nde izlenebilecek.

Antoine De Saint Exupery'nin yazdığı, Emir Murat İzci ve Şafak Özen'in tiyatroya uyarladığı, Emir Murat İzci'nin yönettiği ''Küçük Prens'' adlı oyun, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi'nde 10 Kasım'da izlenebilecek.

15. Uluslararası Eskişehir Festivali, 7 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın Anadolu Üniversitesi spor salonunda vereceği konserle başlayacak.

Mevlevi ayinlerinden Osmanlı ve Barok dönemi eserlerine, çağdaş bestecilerden halk türkülerine kadar uzanan zengin repertuvara sahip Melodias Epicas müzik grubu, 8 Kasım'da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak.

Murat Aydemir, Derya Türkan ve Cengiz Onural tarafından 1997'de oluşturulan ve klasik Türk müziğinden kopmadan, özellikle gençlerin klasik tarzla tanışmalarını sağlayarak köprü oluşturmayı hedefleyen İncesaz, 9 Kasım'da Anadolu Üniversitesi (AÜ) spor salonunda sevenleriyle bulaşacak.

Yiğit Sertdemir'in yazdığı, Ömer Erzurumlu'nun yönettiği 444 adlı oyun, çağrı merkezinde geçiyor. Gülhan Kadim ile Yiğit Sertdemir'in rol aldığı oyun, 9 Kasım'da Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonu'nda izlenebilecek.

Nermin Kaygusuz, Ayşegül Kostak Toksoy, Rüya Kocamemiş ve Atilla Coşkun'dan oluşan Türk müziğinin en güzel sazlarından kanun ve kemençe ile viyolonsel ve gitarı buluşturan ''Nazenin'', bugün sevilerek dinlenen şarkı, türkü, kanto ve tangolardan oluşan çok renkli program sunacak. Grup, 10 Kasım'da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Konser Salonu'nda sevenleriyle buluşacak.

Türkiye'de ''Roma Hamamı'' ve 'Otobüs' adlı oyunlarıyla bilinen, Bulgar tiyatrosunun çağdaş yazarı Stanislav Stratiev'in yazdığı ''Deri Ceket'' adlı oyun, Özdemir İnce tarafından çevrildi. Oyun, 10 Kasım'da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonu'nda izlenebilecek.

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, festivale bu yıl, konuk şef Kevin Griffiths yönetiminde katılacak. Konserin solistliğini 16 yaşındaki keman sanatçısı Sena Umul yapacak. 11 Kasım'da Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Konser Salonu'ndaki konserde orkestra Umul'a Fransız besteci Saint-Saens'ın Keman Konçertosu'nda eşlik edecek.

Koreograf Olga Pona ve eşi Vladimir Pona tarafından 1992'de kurulan Çelyabinsk Çağdaş Dans Topluluğu, 11 Kasım'da Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonu'nda özgün Rus çağdaş dansını sevenleriyle buluşturacak.

İngiliz progresif rock müziğinin kilometre taşlarından ''King Crimson''ın solisti ve gitarcısı Adrian Belew, kendi grubu ''Power Trio'' ile 12 Kasımda AÜ spor salonunda vereceği konserle müzikseverlerle buluşacak.

İstanbul Tiyatro Festivali'nde prömiyeri yapılan Engin-ar, ''dans-hareket-tiyatro''dan beslenen Çıplak Ayaklar Kumpanyası ve hip-hopla çağdaş dansı harmanlayan Fransız C dans C'nin iş birliğiyle yaratıldı.

Bir kadının gözüyle 8 kişilik partide yaşananların öyküsünü canlandıran Engin-ar, 12 Kasım'da Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonu'nda izlenebilecek.

Konya

Konya Devlet Tiyatrosunda (KDT) ''Uysal Yurttaş Projesi'' adlı oyun sahnelenecek. Hasan Öztürk'ün yazdığı oyunu Murat Atak yönetiyor.

Alpay Aksum, Volkan Çetinkaya, Gökçe Yurtsal, Şebnem Büyükkalkan, Ozan Çobanoğlu, Fırat Çınar, Mustafa İriilter, İzzet Gündoğdu, Ömer Köroğlu, Emre Taşgın, Elçin Hotamışlı'nın rol aldığı oyunda, yurttaşlarını uysallaştırarak her türlü duruma itaat eder hale getirmek isteyen iktidar ve buna direnen insanların öyküsü anlatılıyor.

Uysal Yurttaş, yarın saat 20.00'de, 7 Kasım'da saat 15.00 ve 20.00'de sahnelenecek.
Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 3 Kasım'da açılan Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin karma sergisi 11 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Kayseri

Kadı Mahmut Kütüphanesi yarın törenle hizmete açılacak.

Kadı Mahmut Vakfı Başkanı Yahya Cüneyt Kocabay, 1559 yılında Kayseri'de kurulan ve Kayseri'nin bilinen ilk kütüphanesi olan Kadı Mahmut Kütüphanesi'nin yıllar sonra yeniden hizmete açılacağını söyledi. Kadı Mahmut Kütüphanesi'nde yaklaşık 8 bin kitap bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler