Başkanlar çocukların geleceği için yüzecek

İstanbul’un iki yakasından Şişli ve Kadıköy Belediyelerinin Başkanları Hayri İnönü ve Aykurt Nuhoğlu, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda çocukların geleceği için yüzüyor.

Yayınlanma: 19.07.2018 - 10:49
Başkanlar çocukların geleceği için yüzecek
Abone Ol google-news

İki kıtadan iki başkan, Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, 22 Temmuz’da yapılacak Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda “İki Başkan Yüzüyor, Çocuklar Sevgiyle Büyüyor” kampanyasıyla Koruncuk Vakfı’na destek olmak için kulaç atacak. Çocuklara verilen değerin bir kez daha altının çizildiği bu önemli projeyle hem çocukların geleceğine katkı sağlanması hem de onların korunmasına yönelik bilincin artırılması hedefleniyor. Toplumsal sorunlarla mücadelede örnek teşkil eden Şişli ve Kadıköy Belediyeleri, bu alanda hayata geçirdikleri projelerle de dikkat çekiyor.

Çocukların fiziksel, ruhsal ve zihinsel olarak sağlıklı gelişimlerinin sağlanması ve tüm tehlikelere karşı korunmaları konusunda herkese düşen sorumluluklar bulunduğunu ifade eden Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, şunları söyledi:

“Bu konuda hem kamu kurumlarının hem de bireylerin atabileceği pek çok adım var. Biz Şişli Belediyesi olarak yaz okullarından kreşlere, Çocuk Meclisi’nden Bilim Evleri’ne kadar pek çok imkan sunarak çocuklarımızın her alanda gelişimine destek olmaya çalışıyor; “Çocuk Anlatır, Sen Dinle! İstismarı Önle!” kampanyamızla da onların istismara karşı korunması için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ancak özellikle çocuklara yönelik şiddet ve istismarın gündemde geniş bir yer tuttuğu bu dönemde, çocukların geleceğine katkıda bulunmak ve onları korumak için farkındalık oluşturmanın da büyük önem taşıdığına inanıyorum. Bu nedenle daha önce pek çok kez katıldığım Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda bu yıl Sayın Aykurt Nuhoğlu ile birlikte çocuklar için yüzmeye karar verdik. Koruncuk Vakfı adına yüzeceğimiz yarışı, toplumsal sorunlar ve özellikle çocuklar adına verilen mücadelenin iki kıtayı birleştirebilecek güçte olduğunu göstermesi bakımından oldukça önemli buluyorum. Çocuklar için atacağım her kulaç, ailemizde bir gelenek olarak süregelen yüzmeyi benim için daha da anlamlı kılıyor.”

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise şunları söyledi:

"Sağlıklı, güvenli, huzur içinde büyümek her çocuğun hakkıdır.Bu yüzden Kadıköy’de attığımız her adımda, ürettiğimiz her projede çocukların daha iyi bir eğitim alması, daha iyi bir geleceğe sahip olması, güvenli, mutlu, neşeli yaşaması için gerekli koşulları sağlama hedefi var. Kültür, sanat, spor, eğitim, sağlık gibi yaşamın her alanında çocuklarımızı geliştirecek projeleri hayata geçiriyoruz. Onların şiddetten uzak sağlıklı ve neşeli büyümesi için çalışıyoruz. Dünyanın en güzel sesi çocukların kahkaha sesidir. Bu yüzden Çocukların hıçkırıklarının değil, neşeli kahkahalarının duyulduğu bir ülke hepimizin ortak hedefi olmalı. Şiddetin hiçbir türü kabul edilemez. Çocuğa şiddet ve istismar ise bir insanlık suçudur. Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda Şişli Belediye Başkanı Sayın Hayri İnönü ile çocuk kelimesiyle şiddet ve istismar kelimesinin dahi yan yana gelmediği bir ülke, bir dünya umuduyla yüzeceğiz… Geçen yıl da bu yarışa katılmıştım ama bu yıl çocuklar için yüzmek bana daha fazla güç verecek."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler