Öncü kardeşler Avusturya’da zafer arayacak

MotoGP’nin altyapısı olarak gösterilen Red Bull Rookies Cup’ta mücadele eden 2003 doğumlu kardeşler Can ve Deniz Öncü, bu hafta sonu Avusturya’daki Red Bull Spielberg Pisti’nde yarışacak.

Yayınlanma: 09.08.2018 - 16:32
Abone Ol google-news

Rookies Cup’taki form grafiklerini yarıştan yarışa yükselten ikili, podyumda yer alarak sezon sonuna avantajlı girmek istiyor. Genel klasmanda birinci sırada bulunan Can Öncü 160 puana sahip. Deniz Öncü ise 108 puanla ikinci sırada kardeşini takibi sürdürüyor.

Türk motor sporlarının geleceği Deniz ve Can Öncü’nün yarıştığı Red Bull Rookies Cup’ta heyecan sürüyor. Sezonun 5. yarışı, bu hafta sonu Avusturya’da, Red Bull Spielberg Pisti’nde yapılacak.

Genel klasmanın ilk iki sırasında yer alan Deniz ve Can Öncü de bir kez daha iyi sonuç alarak sezonu ilk iki sırada bitirmek için avantaj yakalamaya çalışacak. Bu sezon yarıştığı tüm pistlerde ilk iki sırada yer alan Can, formuyla da dikkat çekiyor. Red Bull KTM Ajo takımıyla mücadele ettiği Moto 3 Dünya Şampiyonası’nda Aragon ayağını üçüncü tamamlayan Can, sürüş biçimiyle çoğu usta pilottan takdir toplayan Deniz ile birlikte yine yarışın en büyük favorisi konumunda bulunuyor.

Genel klasmanda ise 160 puanlı Can Öncü 1., 108 puana sahip Deniz Öncü 2. sırada yer alıyor.

İKİLİNİN BAŞARILARI

Can Öncü, 2015’te yapılan Avrupa SuperMoto Şampiyonası’nda ikinci olmayı başarmıştı. Ayrıca Türkiye’de Motocross ve Roadracing yarışlarında podyumun ilk sırasında yer almıştı. Deniz Öncü ise kardeşi Can’ın birinci olduğu Türkiye yarışlarında ikinci, Can’ın ikinci olduğu Avrupa yarışında ise birinci oldu. Son olarak ise ikiz kardeşler MotoGP’nin altyapısı gösterilen Red Bull Rookies Cup’ta yarışmış, Can Öncü üçüncü Deniz Öncü dördüncü sırada yer almıştı. Asia Talent Cup’ta da Deniz Öncü şampiyon, Can Öncü üçüncü sırada tamamladı.

İkili bu sezon Rookies Cup’ta ve Junior Moto3 Dünya Şampiyonası’nda Red Bull KTM Ajo takımı ile mücadele ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler