Darüşşafaka, kurumsal destekçilerini sporun dostluğunda buluşturdu

Darüşşafaka Cemiyeti, 19-20 Mayıs tarihleri arasında ‘’Kurumlar Arası Basketbol Turnuvası’’ düzenledi. Türkiye’nin önde gelen 5 kurumunu bir araya getiren turnuvada şampiyon Ekol Lojistik oldu.

Yayınlanma: 13.08.2018 - 19:36
Darüşşafaka, kurumsal destekçilerini sporun dostluğunda buluşturdu
Abone Ol google-news

“Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla 155 yıldır annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve başarılı çocuklara tam burslu ve yatılı eğitim fırsatı veren Darüşşafaka Cemiyeti bu kez de spora gönül verenleri bir araya getirdi. Darüşşafaka Cemiyeti 19-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ‘’Kurumlar Arası Basketbol Turnuvası’’nda Türkiye İş Bankası, TÜYAP, Mercedes Benz, Ekol Lojistik ile Doğuş Grubu çalışanlarından oluşan basketbol takımlarını ağırladı.

 

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda bir araya gelen takımlar A ve B grubu olmak üzere iki ayrı grup şeklinde karşılaştı. 155. Yıl Kurumlar Arası Basketbol Turnuvası’nın A Grubu Mercedes Benz, İş Bankası ve Darüşşafaka Lisesi Mezunları takımından; B Grubu ise Ekol Lojistik, Doğuş Grubu ve TÜYAP’tan oluştu.

 

Dostluk atmosferinde kıyasıya mücadelenin yaşandığı turnuvanın ilk günkü maçlarının ardından Darüşşafaka Lisesi Mezunları ve TÜYAP elenirken, Doğuş Grubu ile Mercedes Benz; İş Bankası ile Ekol Lojistik yarı finalde karşılaştı. Turnuvanın final karşılaşması ise Mercedes Benz ile Ekol Lojistik arasında yapıldı. Finalde rakibini mağlup eden Ekol Lojistik, “Darüşşafaka 155. Yıl Kurumlar Arası Basketbol Turnuvası”nın birincilik kupasını kazanırken, Mercedes Benz ikincilik, İş Bankası ise üçüncülük kupasının sahibi oldu.

 

Darüşşafaka Cemiyeti’nin 155. kuruluş yılı vesilesiyle düzenlenen basketbol turnuvasının dostluk atmosferi içinde geçmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, ‘’Darüşşafaka tarihi boyunca spora ve sporun değerlerine önem vermiştir. Darüşşafakalı öğrencilerin her zaman yanında olan bu beş kurumun, bu kez de Darüşşafaka’nın 155’inci yılını kutlamak için düzenlenen bir turnuvada yer alması çok değerli bir destek. Spor, fiziksel ve psikolojik faydalarının yanı sıra öğretici ve geliştirici boyutuyla da kişinin gelişiminde önemli bir rol oynuyor. Darüşşafaka, kurulduğu günden bu yana öğrencilerinin iyi ve sağlıklı insanlar olarak yetişmeleri için sporun gücünden faydalanıyor. Farklı branşlarda mücadele eden Darüşşafaka Spor Takımları, sporun skordan ibaret olmadığını biliyor ve centilmenliği hiçbir zaman elden bırakmıyor. Geçtiğimiz aylarda Konya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’na katılan Darüşşafaka Kız Futbol Takımı, sahaya eksik evraktan dolayı on kişi çıkmak zorunda kalan rakibiyle eşit şartlarda mücadele etmek için, onlarla aynı sayıda sporcuyla sahaya çıkarak Darüşşafaka’nın misyonuna yakışır bir davranış sergiledi” dedi.

 

Turnuvada şampiyon olan Ekol Lojistik çalışanı Ahmet Demirhan, iş hayatına girmeden önce profesyonel olarak basketbol oynadığını ve Banvit forması giydiği dönemde Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda Darüşşafaka’ya karşı mücadele ettiğini söyleyerek burada olmanın kendisi için çok özel olduğunu paylaştı.

 

Darüşşafaka Lisesi Mezunları Takımı’ndan Ulaş Çavdar (DŞ’2012) ise duygularını şu sözlerle ifade ediyor: “Bu turnuva sayesinde Darüşşafaka’ya hem maddi hem manevi destek olan kurumların çalışanları ile tanışma fırsatı elde ettik. Maçlarda mücadele düzeyi üst seviyede gerçekleşti. Darüşşafaka mezunları olarak,lise takımında oynayan kardeşlerimiz ile bir takım oluşturduk. Şimdi takıma baktığımda eski yıllarımı hatırlıyorum ve lise son sınıftayken, alt dönemim olan, Darüşşafaka’ya yeni başlamış kardeşlerimle aynı takımda olduğumu görüyor, bundan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler