Asrın vefasızlığı

Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya'nın yetiştiği Haydarpaşa Demirspor Kulübü'nün kapısına ekonomik sıkıntılar gerekçesiyle kilit vurulabilir.

Yayınlanma: 22.12.2018 - 12:10
Asrın vefasızlığı
Abone Ol google-news

Mithat Bayrak, Hamit Kaplar ve Hamza Yerlikaya gibi güreş tarihimizin en önemli sporcularını yetiştiren Haydarpaşa Demirspor kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Ekonomik sorunlar nedeniyle son olarak serbest güreş branşını kapatma kararı alan kulüp, maddi tedbirler sonrası kapısına kilit vurabilir. Asrın güreşçisi ünvanını kazanıp spora veda ettikten sonra bir dönem AKP milletvekilliği yapan, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı olan Hamza Yerlikaya, son olarak da Gençlik ve Spor Bakanlığı Yardımcılığı görevini üstlenmişti. Yerlikaya’nın, yetiştiği kulübe niçin sahip çıkmadığı ise bilinmiyor.

Gazete Kadıköy’de yer alan bu gelişmeler tüm güreş camiasını üzerken Yerlikaya, yetiştiği kulübü sahipsiz bıraktı ve şubenin kapanmasına engel olamadı. Politik konumu ve maddi durumu göz önüne alındığında yetiştirildiği kulübe destek vermesi ve Haydarpaşa Demirspor’u bu durumdan kurtarması beklenen Hamza Yerlikaya, ne yazık ki bu tarihi kulübe herhangi bir yardımda bulunmayı tercih etmedi.

Emekçiler kurdu

TCDD bünyesindeki 38 spor kulübünden biri olan Haydarpaşa Demirspor, Tarihi Haydarpaşa Garı’nda çalışan işçiler tarafından kurulmuştu. Gar’ın kapatılması ve TCDD’nin desteğini çekmesi sonucunda sahipsiz kalan kulüp, son 5-6 senedir çok ciddi ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Haydarpaşa Garı’nda teknisyen olarak başlayan ve 18 senedir Haydarpaşa Demirspor’un antrenörlüğünü yapan Ömer Ayten, Kadıköy Gazete’ye şu açıklamaları yaptı: “Aldığımız bir karar var: Güreş branşında serbest güreş branşını kapatacağız. Bu sene müsabakalara katılmıyoruz. Futbolda da yarışmacı gruplara girmeme kararı aldık. Ekonomik sorunlarımız devam ediyor. Bahsettiğimiz kapanma riski hala devam ediyor. Henüz bir aşama kaydedebilmiş değiliz. Mücadelemiz devam edecek. Yılmıyoruz, bırakmıyoruz.”

TCDD’den haciz işlemi

Antrenman sahaları ve merkezi Orgeneral Şahap Gürler Caddesi’ndeki TCDD’ye ait arazide yer alan Haydarpaşa Demirspor hakkında, dört yıla yakındır biriken kira borçları nedeniyle, birçok alanda temsil ettikleri TCDD tarafından borçların tahsili için işlem başlatılmıştı. Bu durum, zaten ekonomik olarak çok ciddi zorluklar yaşayan kulübün yaşama şansını iyice tehlikeye soktu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler