Atletizmde Fenerbahçe fırtınası

Kızlarda Kros şampiyonu oldu, 20 yaş altı salon müsabakalarında 40 madalya kazandı.

Yayınlanma: 06.02.2019 - 05:00
Atletizmde Fenerbahçe fırtınası
Abone Ol google-news

Turkcell Türkiye Büyükler ve 20 Yaş Altı Salon Atletizm Şampiyonası’na Fenerbahçeli sporcular damga vurdu. Sarı-Lacivertli sporcular, 20 altın, 18 gümüş ve 8 bronz olmak üzere tam 40 madalya kazandı. Esra Yılmaz, 20 yaş altı kadınlar üç adım atlamada 13.13’lük; 20 yaş altı erkekler 60 metre yarışında Umut Uysal 6.83’lük; Mizgin Ay ise gençler 60 metrede 7.38’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdılar. Mizgin’le 2016 yılının ilk ayında kırdığı 14 yıllık (400 metre) rekorun hemen sonrasında röportaj yapmıştım. Mizgin, o gün bana boş zamanlarında anne ve babasının yanına giderek tarlada çalıştığını söylemişti. Genç atlet üç yıl içinde önemli başarılar elde etti. Hedefleri arasında 2020 Olimpiyatları var.

Kadınlarda şampiyon

2019 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Şampiyonası hafta sonunda Portekiz’in Albufeira kentinde yapıldı. Fenerbahçe genç kadın takımı bu yıl da mutlu sona ulaştı. Sarı-Lacivertliler, 23 puanla ilk sırayı alırken, Fransa’nın Clermont takımı 69 puanla 2., Danimarka’dan Sparta 77. puanla üçüncülüğü elde etti. Geçtiğimiz yıl 3. olan genç erkek takımı ise bu sene 69 puanla 4. sırada yer aldı.

Üniversiteye destek

2019-20 yılında eğitime başlayacak olan Fenerbahçe Üniversitesi için Sarı-Lacivertli kulüp Medicana’yla işbirliğine gidiyor. Başkan Ali Koç ve Başkan Vekili Semih Özsoy’un yaptığı uğraşlar sonucunda Medicana Sağlık Grubu’nun desteğe açık olduğu kararı çıktı. Anlaşma kapsamında Medicana Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, Fenerbahçe Üniversitesi’nin mütevelli heyetinde olacak. Bu dev kaynakla birlikte Fenerbahçe bünyesinde yüzlerce öğrenci, eğitimlerini sürdürecek. Yeni sezonda futbol takımının da sponsorunun Medicana’nın olması bekleniyor. Bu konuda Başkan Ali Koç ve yönetimin, Hüseyin Bozkurt’la birtakım görüşmelerde bulunduğu öğrenildi.

Euroleague’de favori

THY Euroleague’de şampiyonluk oranları güncellendi. Fenerbahçe, 2.70 oranla büyük favori olarak gösterilirken, 3.20 ile CSKA Moskova 2. sırada kaldı. Anadolu Efes, 8.50 oran ile 4. sırada yer alırken, Darüşşafaka 1’e 2000’le son basamakta.

Benzia kadro dışı

Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu’na sunulan 28 kişilik oyuncu kadrosunda Yassine Benzia’ya yer vermedi. 28 kişilik listeye girmeyi başaramayan Benzia, sezon sonuna kadar lig maçlarında oynamayacak. TFF’ye sunulan oyuncu kadrosunda Listede 13 yabancı, 15 yerli isme yer verilirken, yabancı kontenjanı dolu olmamasına rağmen Ersun Yanal, Cezayirli orta sahayı kadroya dahil etmedi. Genç isimlerden Berke Özer ve Ferdi Kadıoğlu’nun yanısıra sakatlığı bulunan Tolga Ciğerci kadroya giremezken, yeni transferlerden Victor Moses, Miha Zajc, Serdar Aziz, Sadık Çiftpınar ve Tolgay Arslan kendilerine yer bulmayı başardı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler