Sarıyer'de SARFİT coşkusu

Sarıyer’in en modern spor tesisi SARFİT Huzur Spor Kompleksi hizmete açıldı.

Yayınlanma: 25.02.2019 - 20:30
Sarıyer'de SARFİT coşkusu
Abone Ol google-news


Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ayazağa Huzur Mahallesi’nde modern mimarisiyle bölgenin en seçkin spor merkezlerinden biri olacak Sarfit Huzur Spor Kompleksi’nin ve geçtiğimiz ay yitirdiğimiz yılların emektar sinema oyuncusu Ayşen Gruda'nın adını yaşatacak parkın açılışını gerçekleştirdi.

10 yıllık hizmet kalitesine her geçen gün bir yenisini daha ekleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kar kış demeden spor ve sanatın ayrılmaz bütünlüğünü iki büyük açılışla halka sundu. Sanatı ve sporu Sarıyer'de yaşam tarzı haline getiren Başkan Genç, modern mimarisiyle bölgenin en seçkin spor merkezlerinden biri olacak SARFİT Huzur Spor Kompleksi'ni ve Vefa Projesi adı altında yıllardır yitirdiğimiz sanatçıların isimlerini vererek yaşattıkları parklardan bir yenisi Ayşen Gruda Parkı'nı Ayazağa Huzur Mahallesi’ne kazandırdı. Açılışa CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yılların eskitemediği usta oyuncu Ilyas Salman, Yeşilçam filmlerinin emektar isimleri ve birçok sayıda vatandaş katıldı. Canan Kaftancıoğlu açılış konuşmasında "Sarıyer Belediyesi’nin bir spor tesisini ilçeye kazandırması çok önemli bir hizmet. Biz her zaman halkla birlikte, halkın sorunlarını çözmek için mücadele ediyoruz” dedi. Hemen ardından konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; "Hava ne kadar soğuk olursa olsun bir tesisin açılışını yapıyor olmak büyük bir gurur. Bizim en büyük amaçlarımızdan biri de çocuklarımızın sporla tanışması ve bunu hayatının bir parçası haline getirmesidir. Bu tesisin yapılmasında emeği olan herkese ve bu yoğun kar yağışına rağmen bizleri yalnız bırakmayarak açılışımıza katılan siz değerli dostlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmanın ardından davetlilerle birlikte açılış kurdelesini kesen Şükrü Genç Başkan, daha sonra hep birlikte tesisi gezdi. Etkinlikte Sarıyer Belediyesi Halk Dansları Ekibi ve minik yüzücüler, kısa bir gösteri gerçekleştirdi.

5 bin metrekare alana kurulu merkez, içerisinde bireysel ve grup derslerinin yapılabileceği 5 adet stüdyosu ve 18 metre uzunluğunda, 10 metre eninde 140 metre derinliğinde 5 kulvarlı havuzuyla Sarıyer halkına hizmet verecek. Spor yapmak isteyen Sarıyerlilere birçok olanak sunulan merkezde; Aerodance, Yoga, Stretching, Body Pump, Crunch, Crosfit’in yanı sıra özel olarak Pilates, Reformer (Aletli Pilates), Mat Pilates dersleri de verilecek. Çocuklara yönelik yüzme ve jimnastik spor okulların da kurulacağı tesis, hafta içi 07.00-22.00, hafta sonu 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek. Ayrıca salı ve perşembe günleri 09.00-12.00 saatleri arası sadece kadınlara özel hizmet verilecek.
Açılışa gelen Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Hayrettin Dereli, Türkiye Voleybol Federasyonu Bayanlar 1. Ligi'nde mücadele eden Kadın Voleybol Takımı'nın imzaladığı formayı, Sarıyer Belediye Başkanı ve aynı zamanda kulübün Onursal Başkanı Şükrü Genç'e hediye etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler