Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde olay

Fenerbahçeliler'in olduğu bölüme geçerek bir taraftarla yumruk yumruğa kavga eden Galatasaraylı taraftar, Fenerbahçelilerce tribünden atıldı. Galatasaray Daikin'in smaçörü Ezgi Arslan Güç, kafasına çevik kuvvet polisinden aldığı kaskı kafasına takarak yabancı cisimlerden korundu.

Yayınlanma: 23.04.2015 - 20:51
Abone Ol google-news

İzmir'in ev sahipliğinde yapılan Kadınlar Voleybol 1. Ligi Final Etabı 1. Devre maçında Fenerbahçe Grundig ile Galatasaray Daikin randevusu öncesi taraftarlar arasında olaylar çıktı.
Atatürk Voleybol Salonu'na sarı-kırmızılı taraftarların küfürlü tezahürat ile girmesiyle yükselen tansiyon, Fenerbahçeliler'in tribünlerdeki yerini almasıyla alevlendi. İki takım taraftarları birbirlerine sözlü olarak sataşırken, sarı-lacivertli sporseverlerin Galatasaraylılar'ın bulunduğu tribüne yönelmesiyle kavgalar çıktı. İki tribünden koltuklar ve yanıcı maddeler atılırken, Galatasaraylı bir taraftar tribünden atlayarak Fenerbahçeliler'in olduğu bölüme geçmek istedi. Burada bir taraftarla yumruk yumruğa kavga eden Galatasaraylı, Fenerbahçelilerce tribünden atıldı. Taraftar, polis ekiplerince gözaltına alındı. Bir Galatasaray taraftarı da başına isabet eden yabancı cisimle yaralanırken, her iki takım oyuncuları da soyunma odalarına kaçtı. Bu sırada Galatasaray Daikin'ın smaçörü Ezgi Arslan Güç, kafasına çevik kuvvet polisinden aldığı kaskı kafasına takarak yabancı cisimlerden korundu.

FENERBAHÇE DİRENDİ, GALATASARAY İTİRAZ ETTİ

FENERBAHÇE Grundig- Galatasaray Daikin takımları arasında oynanan Kadınlar Voleybol 1. Ligi Final Etabı 1. Devre mücadelesinde çıkan olaylar geceye damgasını vurdu. İki takım taraftarlarının küfürleşmesiyle patlak veren olaylar sonucu salon boşaltılırken, yaklaşık 200 Fenerbahçeli’nin tribününü terk etmemesi sebebiyle karşılaşma 19.30’da başlaması gerekirken 2.5 saate yakın uzadı. Emniyet, Fenerbahçeli sporseverlerin karşılaşmayı izleyebileceğini ve maçın oynanacağını duyurdu.

Fenerbahçeli taraftarların salondan çıkarılmaması üzerine Galatasaray karara itiraz etti. Galatasaray’ın Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce, olay çıkarmayan, ancak salondan gönderilen Galatasaray taraftarına haksızlık yapıldığını söyledi. Sarı-kırmızılıların Başkanı Duygun Yarsuvat ile telefonla görüşen Yüce, “Başkanımız tüm görüntüleri istedi. Federasyona dava açacağız. Galatasaray her türlü sahaya çıkar, ancak günahı olmayan taraftarımız ve ailelerin dışarı çıkarılıp, Fenerbahçeliler’in salonda tutulması yanlış” dedi.

Fenerbahçe taraftarıyla da diyaloğa giren Ali Yüce, “Siz de maçı izlemekte haklısınız. Ancak bizim masum taraftarımıza haksızlık yapıldı. Voleybolcularımızın aileleri dışarı çıkarıldı. Çifte standart istemiyoruz” diye konuştu.

Fenerbahçeliler ise Galatasaraylı taraftarların da aralarına gelebileceğini, karşılaşmayı olaysız izleyeceklerini belirtti. Fenerbahçeliler, Galatasaray takımı lehine de 'Cimbom buraya' tezahüratında bulundu. Ancak emniyet kararını değiştirerek 200 kişilik grubu da salon dışına çıkardı. Sporcular ise uzun süre yerde oturup olanları izledi. Fenerbahçeli voleybolcular yaşananlara isyan ederek, "Sabah idmanımız var. Bu saatte maç oynamak zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler