Dürdane Altunel Avrupa şampiyonu oldu

Romanyada düzenlenen Tekvando Şampiyonası'nda bayanlar 57 kiloda Dürdane Altunel, altın madalya kazandı.

Yayınlanma: 21.11.2015 - 12:21
Abone Ol google-news

Romanya’nın başkenti Bükreş’de düzenlenen ve 40 ülkeden 290 sporcunun katıldığı 6. Avrupa Ümitler Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası’nın ikinci gününde 4 Türk sporcu tatamiye çıktı. Milli sporcu Dürdane Altunel, altın madalyanın sahibi oldu.

FİNALDE FRANSIZ RAKİBİNİ YENDİ

Bayanlar 57 kiloda tatamiye çıkan Dürdane Altunel, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda İsveç’ten Nikita Glasnovic’i 1-0, çeyrek finalde ise Yunanistan’dan Anastasia Irida Galazoula’yı 15-2 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Norveç’den Marie Magnus’u 5-1 yenerek adını finale yazdırdı. Finalde Fransa’dan Celin Laurguyan ile karşılaşan milli sporcu baştan sona üstün götürdüğü müsabakada rakibini 9-1 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.



BAŞKAN ŞAHİN’DEN TEBRİK

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Avrupa şampiyonu olan Dürdane Altunel ve teknik ekibi kutladı. 

TURNUVADAKİ İLK ALTIN MADALYA

Büyükler kategorisinden bir önceki seviye olan ümitler kategorisinde sporcularının madalya mücadelesi verdiğini belirten Başkan Şahin, "İlk gün kazandığımız 2 bronz madalyanın ardından ilk altın madalyamızı Dürdane Altunel ile elde ettik. Dürdane Altunel, genç yaşına rağmen elde ettiği sonuçlarla dikkat çeken bir isim. Daha çok çalışarak başarılarını arttıracağını düşünüyorum. Madalya sayımızın kalan 2 günde daha da artacağını öngörüyoruz. Elde edilen başarılarda başta teknik direktörümüz Ali Şahin olmak üzere tüm tebrik ekibi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

ÜÇ SPORCUMUZ TURNUVAYA VEDA ETTİ

İkinci gün mücadele eden diğer sporculardan bayanlar 53 kiloda Fatma Sarıdoğan çeyrek finalde Rus rakibine yenilerek elenirken, erkekler 63 kiloda Yunus Emre Sayan İtalyan, 68 kiloda Berkay Akyol ise İspanyol rakibine yenilerek ikinci turda şampiyonaya veda etti.

ÜÇÜNCÜ GÜNDE DÖRT SPORCUMUZ YARIŞACAK

Şampiyonanın üçüncü gününde bayanlar 62 kiloda İrem Yaman, 67 kiloda Kübra Kıyı, erkekler 74 kiloda Muhammed Emin Yıldız ile 80 kiloda Orkun Ateşli madalya mücadelesi verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler