Minderde 250 binlik kıyak

Güreşçilere usulsüz ödüller verildi, Bakanlık uyarınca ödeme yardıma çevrildi.

Yayınlanma: 06.03.2016 - 09:10
Abone Ol google-news

Güreş camiası, ABD’deki Dünya Şampiyonası’nda kürsüye çıkan sporculara yönetmeliğe aykırı olarak verilen fahiş tutarlardaki ödüllerin “sosyal yardım” statüsüne çevrilmesiyle çalkalanıyor. Musa Aydın federasyonu, ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen şampiyonada altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, Selçuk Çebi ve Taha Akgül’e geçen aylarda 250’şer bin lira ödül vermişti. Para, şampiyon güreşçilerin hesaplarına TGF üzerinden geçince Spor Bakanlığı ve Spor Gençlik Müdürlüğü, durumun usule uygun olmadığını belirterek federasyonu uyardı. Bakanlığın uyarısında, “Federasyonlar kendi inisiyatifleriyle ödül yönetmeliğinin dışında sporculara başarı primi veremez” ifadesi yer aldı. Bunun üzerine Musa Aydın başkanlığındaki güreş federasyonu, “ödül” diye verilen paraları yönetim kurulu kararıyla “sosyal yardım” kapsamına çevirdi. Olayın duyulması üzerine federasyon, aynı şampiyonada gümüş madalya alan Selim Yaşar’a 150 bin, bronz kazanan Yakup Gör ve Elif Jale Yeşilırmak’a da 100’er bin lira yardım yaptı. Kayaalp, Akgül ve Çebi, SGM’den 500’er Cumhuriyet Altını karşılığı ödül almış, yine gümüş ve bronz kazanan isimler de yönetmelik gereği ödülden yararlanmıştı.

SARAY ETKİSİ Mİ?

Güreş dünyasının bazı önemli isimleri, Musa Aydın federasyonunun Rıza Kayaalp’le Selçuk Çebi’ye Saray’a olan yakınlığı nedeniyle ekstra ödül verdiğini iddia etti. Anımsanacağı gibi Rıza Kayaalp, Gezi Parkı eylemleri süresince attığı ırkçı tweetlerle gündeme gelmiş, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en gözde sporcusu olmuştu.

Selçuk Çebi de 2015 seçimlerinde Trabzon’dan AKP milletvekili aday adaylığına soyunmuş, seçilemeyince spora geri dönüş yapmıştı.

BAKAN KİMİ UYARDI?

2016 Rio Olimpiyatları öncesi özellikle olimpik federasyonların işlerine fazla karışmak istemeyen Spor Bakanlığı, bazı federasyonlardaki usulsüzlükleri yakın takibe aldı. En az 6-7 federasyonun ihaleleri ve organizasyonlarındaki uygulamaları inceleyen bakanlığın, olimpiyatlar sonrası bazı yaptırımlar uygulayacağı sızan bilgiler arasında. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın geçen hafta içinde TRT Spor’da yaptığı, “Devlet olarak para veriyorsak hem tesis hem harcama anlamında bu rakamların doğru yerlere harcandığını bilmek isteriz” açıklamasının bazı federasyonları rahatsız ettiği ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler