Yunanistan'da müftülere Erdoğan ayarı

Yunan hükümeti, İskeçe ve Gümülcine'de atanmış müftülerin emekliliğe sevk edilmesi için yasal düzenleme hazırladı. Düzenlemeye göre artık müftüler artık atanmayacak.

Yayınlanma: 02.08.2018 - 11:14
Abone Ol google-news

Yunan basını, Çipras'ın talimatıyla hazırlanan bu yasal düzenlemenin perde arkasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl Yunanistan ziyaretinde vurguladığı, "Müftüler atanmamalı, Müslüman toplum arasından seçilmeli" sözlerinin olduğunu yazdı. Bazı gazeteler, Çipras'ın Erdoğan'ın hatırı için böyle bir adım attığını savundu.

Yunanistan’da hükümetin, Batı Trakya’da, İskeçe ve Gümülcine'de atanmış müftülerin zorunlu olarak emekliliğe sevk edilmesi için yasal düzenleme hazırladığı bildirildi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın talimatıyla Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve bugün meclise getirilen düzenlemede, Gümülcine Müftüsü Cemali Meço ve İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Şinikoğlu’nun yaş itibariyle zorunlu olarak emekliye ayrılmaları öngörülüyor.

Söz konusu düzenleme yasalaşırsa, 81 yaşındaki Meço ile 78 yaşındaki Şinikoğlu 2 ay içerisinde emekliliye sevk edilecek. Yunanistan’da uygulanan yasal prosedüre göre, hükümet boşalan Gümülcine ve İskeçe’deki müftülük makamlarına geçici olarak "müftü naibi" atayacak.

Yunan medyası daha önce Meço ve Şinikoğlu’nun, Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu tarafından Atina’ya çağrılarak istifa etmelerinin istendiği ancak müftülerin, 2022’ye kadar görevde kalmaları konusunda kararname bulunduğunu ileri sürerek istifa etmeyi reddettiklerini ileri sürmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon