ABD: Türkiye S-400 almamalı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Rusya’nın Türkiye’ye 2019’da teslim edeceğini açıkladığı S-400 hava savunma füze sistemleriyle ilgili açıklama yaptı.

Yayınlanma: 24.08.2018 - 21:22
Abone Ol google-news

Günlük olarak düzenlediği basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Neuert, Rusya’nın teslimatını başlatmayı planlamasından endişe duyduklarını söyledi.

“S-400’lerin Türkiye dahil tüm müttefiklerimiz tarafından kullanılması bizim politikamıza ters. Dolayısıyla da müttefik ve ortaklarımızın S-400’leri satın almasına karşıyız” diye konuşan Nauert, “Bu gerçekleşirse bizim açımızdan çok kaygı verici olur” ifadelerini kullandı. Rusya’nın devlet askeri ihracat şirketi Rosoboronexport’un yöneticisi Aleksandr Miheyev, 21 Ağustos’ta Türkiye’ye S-400 füze savunma sisteminin teslimatının yapılmasını öngören anlaşmanın planlandığı gibi 2019’da hayata geçirileceğini açıklamıştı.

Nauert’e basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın ABD’nin Halkbank’a yönelik bazı iddiaları gündeme getirmeye çalıştığını öne süren sözleri soruldu. Söz konusu demeci görmediğini belirten Nauert, bu nedenle de yorum yapmak istemediğini söyledi. Nauert, bu dosyanın zaten Dışişleri’nin değil ABD Hazine ve Savunma bakanlıklarının konusu olduğunu da belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler