Reuters: Suriye ordusu, İdlib bölgesini topçu ateşiyle vurmaya başladı

Reuters, Suriye ordusunun, İdlib bölgesini topçu ateşiyle vurmaya başladığını duyurdu.

Yayınlanma: 05.09.2018 - 11:21
Abone Ol google-news


Rus uçaklarının, İdlib’de hem Nusra bağlantılı Heyet Tahrir Şam (HTŞ) hem de Türkiye destekli ÖSO bağlantılı unsurların hâkim oldukları bölgeleri dün vurduğu öne sürülmüştü. Bu gelişmenin ardından Suriye ordusunun, İdlib bölgesini topçu ateşiyle vurmaya başladığını duyuruldu.

<haber-dikey:1073951>

Reuters'ın haberine göre Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yetkilisi Rami Abdel Rahman, "Rus savaş uçakları 22 günlük aranın ardından İdlib'i yeniden vurmaya başladı" açıklamasında bulundu.

Suriye ordusu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad karşıtı muhaliflerin sıkıştığı İdlib vilayetine top ateşi açarken, muhalifler ordunun taarruza başlama ihtimaline karşılık tedbir olarak bir köprüyü daha havaya uçurdu.

Rusya ve İran'ın desteklediği Şam yönetimi, Türkiye'ye komşu İdlib vilayeti ve çevresindeki toprakları almak için taarruz hazırlığı yapıyor. Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü hükümet yanlısı güçlerin dün başlattığı top atışının bugün erken saatlerde Cisr el Şuğur kentini hedef alarak devam ettiğini bildirdi. Bölge, İdlib'in batısında yer alıyor. 

 

<haber-yatay:1073926>

ABD maslahatgüzarından açıklama

ABD Maslahatgüzarı: İdlib konusunda Türkiye ile aynı endişeleri taşıyoruz.

 


<haber-yatay:1072626,1071550,1071008>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler