Uluslararası Af Örgütü'nden Türkiye'ye Kaşıkçı tavsiyesi

Uluslararası Af Örgütü, Suudi Arabistan'ın yürüttüğü Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın güvenilirliğinin olmadığını belirterek, "Sorumluların adalet karşısına çıkarılması için Birleşmiş Milletler (BM) soruşturması gereklidir." açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 15.11.2018 - 21:20
Abone Ol google-news

Uluslararası Af Örgütü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan Başsavcılığı'nın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili yürüttüğü soruşturma hakkındaki açıklamasına tepki gösterdi.

Açıklamada, "Sudi Arabistan'ın korkunç bir insan hakları sicili var. Suudi Arabistan'ın yürüttüğü Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturmaların güvenilirliği yoktur. Sorumluların adalet karşısına çıkarılması için Birleşmiş Milletler (BM) soruşturması gereklidir." ifadeleri kullanıldı.

'TÜRKİYE, BM'DEN SORUŞTURMA TALEP ETMELİ'

Türkiye'nin Kaşıkçı cinayetinde uluslararası soruşturma açılması için yaptığı çağrıya işaret edilen açıklamada, "Türkiye'nin Kaşıkçı cinayeti için uluslararası bir soruşturma başlatılması çağrısını memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye, BM'nin soruşturma açmasını talep etmeli." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, "Suudi savcılar, güvenilir olmayan soruşturma sonrasında Kaşıkçı cinayetinde 5 şüpheli için ölüm cezası talep ediyor. Gerçeklerin tespit edilmesi ve adil bir yargılamayla sorumluların adalete teslim edilmesi için idam cezası olmayan güvenilir bir soruşturmaya ihtiyacımız var." ifadesine yer verildi.

Örgüt, bağımsız bir BM soruşturmasının gerçeği ortaya çıkarmak ve adaleti sağlamak için tek seçenek olduğu çağrısında bulundu.

<haber-yatay:1141149,1142028,1142171,1141720>

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler