Katar OPEC'ten ayrılıyor

Katar, Ocak 2019'da Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden (OPEC) ayrılacağını açıkladı. ABD-Çin anlaşması, OPEC'in üretim kısıntısı yapacağı iddiası ve Katar'ın OPEC'ten ayrılması kararının ardından brent petrol fiyatları artış gösterdi.

Yayınlanma: 03.12.2018 - 09:34
Abone Ol google-news

Katar Enerji Bakanı Saad al-Kaabi, 2019 yılı ocak ayında Petrol İhrac Eden Ülkeler Teşkilatı'ndan (OPEC) ayrılacaklarını açıkladı. Ülkesinin ayrılık kararını açıklayan Saad al-Kaabi, "OPEC'ten Ocak itibariyle çekileceğiz. Kararımızı OPEC'e bu sabah ilettik. OPEC üyesi olmayan her ülke gibi tüm taahhütlerimize uymaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

PETROL FİYATLARINDA SON DURUM

Cuma günü 59,87 dolardan güne başlayan ve gün içinde 60,41 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 60,82 dolardan açıldı. Brent petrolün varili saat 09.15 itibarıyla yüzde 2,54 artışla 62,37 dolardan işlem görmeye başladı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 53,63 dolardan alıcı buldu. ABD ve Çin arasında G20 Liderler Zirvesi kapsamında bir süredir devam eden ticaret savaşının büyümesini önleyecek 90 günlük bir anlaşma yapıldı. Bu iyimser tablonun yanı sıra 6 Aralık'ta Viyana'da yapılacak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısında petrol kısıntısı kararında mutabakat sağlandığına yönelik açıklamalarla petrol fiyatları yükselişe geçti. Katar'ın OPEC'ten ayrılacağını açıklamasının ardından petrol fiyatlarındaki artış sürüyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler