Fenerbahçe'nin eski yıldızından Utrecht saldırılarına tepki

Fenerbahçe ve Hollanda Milli Takımı'nın eski oyuncularından Dirk Kuyt, De Telegraaf gazetesindeki köşesinde, Yeni Zelanda ve Utrecht'teki saldırılara ilişkin tepkisini dile getirdi.

Yayınlanma: 19.03.2019 - 16:46
Abone Ol google-news

Dirk Kuyt, "Koyu renkli, beyaz, Müslüman veya Hıristiyan önemli değil" başlıklı yazısında, futbolcuların soyunma odasından örnek verdi. Hollandalı futbol adamı, soyunma odalarındaki saygı ve dayanışmanın, dünyaya örnek olması gerektiğini vurguladı.

Kuyt'ın yazısından bazı satırlar şöyle:

"Koyu tenli veya beyaz olmanız, Hristiyan veya Müslüman olmanızın ya da hiç inanmamanızın önemli olmadığı bir soyunma odası görüntüsünü düşünün. Birbirimize saygı duyduğumuz ve birbirimize için ateşin içinden geçtiğimiz soyunma odası...

"Belki söylemesi yapmaktan daha kolay, ama büyük dünyada birbirimiz için ateşe atlayabilseydik harika olurdu. Gelin, kimsenin inancı ya da rengine bakmadan toplumumuza saldırı düzenleyen herkese karşı birlikte mücadele edelim."

Kuyt, Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik saldırı gibi, profesyonel futbol yaşamına başladığı ve 5 yıl yaşadığı Utrceht'te yaşanan saldırının da kendisini çok etkilediğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler