Erdoğan'ın sözleri alay konusu oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri İspanya’da alay konusu oldu.

Yayınlanma: 20.11.2014 - 12:51
Abone Ol google-news

İspanya’nın dünyaca ünlü Salamanca Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümü Türkiye’de son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini konu alan bir seminer düzenleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konumunu tartıştı.

 ERDOĞAN'IN SÖZLERİ ALMANYA'DA KARİKATÜR OLDU

O SÖZLER SALONU GÜLDÜRDÜ

Seminere çok sayıda profesör ve öğrenci katıldı. Seminere damgasını vuran olay ise Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği ve büyük tartışmaya konu olan “Amerika kıtasını Müslümanlar keşfetti” açıklaması oldu.

Katılımcılardan birinin “Kolomb’un Türk olma olasılığı var mı?” sorusu uzun süre gülüşmelere yol açtı.

Kolomb’dan önce bu kıtaya ayak basanların olduğu tezinin doğru olmasına rağmen ispata gerek duyulduğu vurgulanan seminerde, “Burada önemli olanın Amerika’ya ilk ayak basanın kim olduğu değil Kolomb’un ayak bastığında bunu onaylatmasıdır” denildi.

"TÜRKİYE, ERDOĞAN'LA BİRLİKTE DOĞUYA ENTEGRE OLDU"

Seminerin modetörlerinden Hukuk profösörü Juan M. Bautista, seminer başlığı olarak Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini seçmelerindeki amaçlarının AKP'nin iktidara gelmesi ile başlayan değişim olduğunu söyledi.

Bautista, Türkiye’nin Erdoğan ile birlikte radikal bir döneme girdiğini, batıdan uzaklaşarak doğuya daha fazla entegre olmaya başladığını vurguladı. Türkiye’nin Avrupa için çok önemli bir ülke olduğunun da altını çizen Prof. Bautista, Türkiye ve Erdoğan’ın yaptıklarının İspanyol araştırmacılar için cazip bir konu olduğunu hatırlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler